Domov News TOP 3 autá s 3x úchytmi ISOFIX na zadných sedadlách

TOP 3 autá s 3x úchytmi ISOFIX na zadných sedadlách

Foto: Citroen

Bezpečne a pohodlne posadiť tri deti na zadné sedadlá je mnohokrát problém. Viacpočetné rodiny vedia, že aj rozmerovo veľké vozidlá nezaručujú možnosť inštalácie troch detských sedačiek vedľa seba. Vybrali sme tri vozidlá, ktoré to dovoľujú a aj v ďalších ohľadoch patria medzi špičku. 

V poslednom čase sa veľa skloňuje o rastúcich rozmeroch vozidiel. Nové modely sú čoraz väčšie a ťažšie. To však neznamená, že poskytujú viac vnútorného priestoru a už vôbec nie to, že umožňujú na zadné sedadlá uchytiť detské sedačky. Priestor na zadných sedadlách je mnohokrát príliš úzky, pretože kvôli lepšej bezpečnosti výrobcovia automobilov vybavujú vonkajšie zadné sedadlá pevnejšou konštrukciou. Dôsledkom toho je, že piate, prostredné sedadlo je skôr núdzové a príliš úzke na bezpečné ukotvenie detskej autosedačky. Obzvlášť ak ju potrebujete uchytiť úchytmi ISOFIX.

Citroen Berlingo
Foto: startstop.sk, Matej Jankovič

Citroen Berlingo je rodinná klasika. Kompaktný minivan s vyššou strechou, rozumnou výbavou a množstvom vnútorného priestoru je už dlhé roky vyhľadávaným vozidlom rodín s deťmi. V posledných rokoch k tomuto všetkému navyše Citroen pridal aj nadštandardný komfort jazdy a keď sa to všetko spojí s rozumnou cenovou politikou, dostaneme priam ideálne vozidlo na prepravu troch malých detí na zadných sedadlách. Pritom sa nemusíte báť, že praktické vlastnosti sú zabalené do priemerného, neatraktívneho dizajnu.

Foto: startstop.sk, Matej Jankovič

Práve naopak, Berlingo má odvážny dizajn so zaujímavými riešeniami, ako sú napríklad prvky Airbump po stranách vozidla, ktoré majú chrániť pred typickými ťukancami od dverí na preplnených parkoviskách. Vďaka nadpriemernej výške je v kabíne dostatok priestoru na cestovanie aj manipuláciu s deťmi, ktoré môžu pohodlne sedieť vedľa seba vďaka trom plnohodnotným kreslám v druhom rade. Skrz bohaté presklenie majú pritom dobrý výhľad von z auta. Všetkých na palube poteší množstvo odkladacích priestorov. Ako vodič v Berlingu nájdete všetky dôležité moderné prvky ako je napríklad head-up displej, automatická klimatizácia, parkovacia kamera, systém jazdy v jazdnom pruhu alebo adaptívny tempomat.

Foto: startstop.sk, Matej Jankovič
POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 15

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokVyše 18-tisíc vozidiel neprešlo cez STK, vyvarujte sa týmto nedostatkom
Nasledujúci článokPonuka mesiaca: Najpredávanejšie auto so zľavou 21-tisíc