Najvýkonnejšie “áčko” disponuje výkonom 156 kW / 224 koní. Už čoskoro sa však svetu predstaví najostrejšia verzia tohto hatchbatcku v podaní AMG A 35 pohonom všetkých štyroch kolies a výkonom kolísajúcim na hranici 300 koní.

Najnovší Mercedes triedy A, generácie W177 sa predstavil začiatkom februára. Motorová paleta však ponúkala iba tri možnosti. Dva benzínové a jeden dieselový agregát. Mercedes A200 disponoval výkonom 120 kW a A250 výkonom 165 kW. Najsilnejší dieselový motor A180 d v sebe ukrýval výkon 85 kW. To boli základné motorizácie. Tie boli však neskoršie doplnené o ďalšie 1,3-litorvé motory A160 s výkonom 80 kW a A180 s výkonom 100 kW. Ani to však nie je špička ľadovca.

V portfóliu totiž chýba najostrejšia verzia s označením A 45 AMG. V predchodcovi dokázala divízia AMG z dvojlitrového štvorvalca vyprodukovať výkon enormných 380 koní. Na porovnanie, takýmto výkonom disponuje Jaguara F-Type S, ktorý má v sebe zabudovaný šesťvalec. Ostrá verzia však nebude chýbať ani v tejto generácií a bude niesť označenie AMG A 35. Výkonovo však bude porovnateľné napríklad s Volkswagenom Golf R.

Akými dizajnovými prvkami bude nová A 35 AMG vyzerať naznačujú detailnejšie prvky zachytené na fotografiách. Už sociálna verzia áčka sa tvári dosť agresívne a nie to ešte vo verzii AMG. A35 AMG dostane agresívnejšie vyzerajúci predný aj zadný nárazník a taktiež spojler nad kufrom, ktorý si môžeme pamätať z predchodcu A 45 AMG.

V interiérovej časti môžeme očakávať športovo ladený volant, zopár karbónových častí, výraznejšie bočné línie, či nastaviteľné sedadlá s integrovanou opierkou hlavy. Presne tieto prvky sú tými, ktoré k vozidlám s doplnkom AMG patria.

Podľa britského denníku Autocar bude Mercedes-AMG A 35 poháňaný preplňovaným benzínovým dvojlitrom, ktorý je známy z Mercedesu A 45 AMG. Výkon okolo 300 koní bude prenášaný na obe nápravy a plynulý chod by mala zabezpečovať dvojspojková sedemstupňová automatická prevodovka. S manuálnou prevodovkou sa však zrejme môžeme rozlúčiť.

Označením AMG A 35 to však nekončí. V ponuke bude taktiež balík Performance, ktorý zabezpečuje ako-taký upgrade vozidla. Tam sa môžeme spoľahnúť na donášku lepších bŕzd, lepšej aerodynamiky a lepšieho podvozku. Na úplné odhalenie si budeme musieť počkať do najbližších dní. Naživo si prvý krát oficiálne budeme môcť Mercedes-AMG A 35 prezieť už začiatkom októbra na autosalóne v Paríži.

Zdroje: Mercedes | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautocar.co.uk
Predchádzajúci článokTest Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi: štvrtá generácia 7-miestneho SUV sa podarila!
Nasledujúci článokSEAT predstavuje novú vlajkovú loď a konkurenta pre Kodiaq: SUV Tarraco