Ak v posledných dňoch sledujete hokejové Majstrovstvá sveta na obrazovkách RTVS, určite ste si všimli tradičnú sms súťaž, ktorá prebieha počas každého hracieho dňa. Okrem dennej ceny je v ponuke aj hlavná výhra, Škoda Rapid Spaceback. My sme sa na túto zmodernizovanú verziu Škody pozrieme bližšie.

Zmenil sa vzhľad aj ponuka motorov

Škoda sa pri „rekonštrukcií“ Rapidu Spaceback snažila rozšíriť model, ako sa len dalo. Jednou z najhlavnejších zmien, ktorými prešiel Rapid je nový predok s bi-xenónovými svetlometmi. Rapid Spaceback teraz pôsobí ako jednoduché a štíhle auto. Pri drahšej verzií je k dispozícií výraznejšia presklená zadná časť auta. Presklený je aj vrch auta. Tieto detaily dodávajú zrenovovanej Škode nádych atraktivity a originality.

Do inovovaných modelov sa dostal trojvalcový motor 1,0 TSI vo dvoch výkonových verziách. Tento nový úsporný motor ponúka vyšší výkon, lepšiu dynamiku a nižšiu spotrebu paliva. Pre tých, ktorí cestujú na dlhé vzdialenosti a prioritou je čo najviac ušetriť na palive, má Škoda v ponuke aj motor 1,4 TDI.

Interiérové novinky

Nové dekoračné prvky, či prepracované výduchy v palubnej doske. Niekoľko nových pomôcok pre vodiča a mnoho ďalších detailov sa zlepšilo v porovnaní s predchádzajúcou verziou Rapidu Spaceback. Rozšírené výbavy obsahujú komfortný kožený volant, predné hmlové svetlá a palubný počítač MFA. Do výbavy Ambition boli zahrnuté minidetaily, ako sú dáždnik pod sedadlom, úložné vrecká  na operadlách predných sedadiel či predná lakťová opierka. Je samozrejmé, že kvôli dáždniku si toto auto asi nikto nezakúpi, avšak niektoré malé prvky cestujúcim v aute určite uľahčia situáciu a spríjemnia cestu

Ďalšou praktickou novinkou, ktorú ocenia šoféri v núdzových situáciách, je služba Care Connect. Škoda túto novinku zavádza do väčšiny vozidiel. Ide o konkrétne tlačidlo, ktorým vodič okamžite kontaktuje linku pomoci pri poruche. Jednoduchšie riešenie pri poruchách vozidla ani byť nemôže.

Už od 12 340 €

Škoda Rapid Spaceback je v základnej výbave k dispozícií už od 12 340 €. Po výbave Active nasleduje Ambition a Style. Každý ďalší stupeň je drahší o približne tisíc eur. Naftová verzia Spaceback je vo výbave Active v ponuke za 14 490 €. Najdrahšiu verziu, s motorom 1,4 TDI a výkonom 66 kW je v cene 18 590 €. Pri tejto výbave je zároveň kombinovaná spotreba na 100 kilometrov rovné 4 litre, čo je pri tomto modeli najmenej.

RTVS teda pre divákov pripravila naozaj zaujímavú cenu do súťaže. Výherca nezíska obyčajné auto, ale naozaj kvalitne zrenovované komfortné auto s množstvami výhod.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokViac svalovej hmoty pre “céčko” od Prior Design.
Nasledujúci článokSmart Maybach prichádza ?!