Domov News Škoda Karoq oficiálne predstavená v Stockholme

Škoda Karoq oficiálne predstavená v Stockholme

Yeti to už ma za sebou a na jeho post prichádza Karoq, súrodenec SEATu Ateca.

Škoda už nabehla na koncernové pravidlá a ako bolo dohodnuté všetky jej SUV modely budú začínať písmenom ,,K,,. Karoq sa zaradí pod Kodiaq no čo sa týka technológií Karoq je nadupaný tým najlepším čo má Škoda aktuálne v rukáve. Veď sa predsa jedná o prvú Škodu s digitálnym prístrojovým štítom!

Karoq má 4382 mm na dĺžku, 1841 mm na šírku a 1605 mm na výšku. Pod kapotou nájdeme hneď 5 motorizácií, dve TSI a tri TDI. Čomu sme spočiatku nemohli uveriť je základný TSI motor 1.0 TSI s výkonom 85 kW, podľa nás tento motor v tomto modeli nemá čo hľadať ale čo už… Silnejší je štvorvalec 1.5 TSI s výkonom 110 kW. Čo sa týka nafty ponuka začína pri 1.6 TDI s výkonom 85 kW a pokračuje dvomi dvojlitrovými TDI s výkonom 110 a 140 kW. Posledný spomínaný má výlučne pohon všetkých štyroch kolies a sedemstupňovú dvoj-spojkovú prevodovku.

A teraz späť k technológiam, ktoré Karoq zdedil po novom Golfe.

Adaptívny tempomat dostal funkciu automatického brzdenia, udržiavania rýchlosti a odstupu od vozidiel, rozpoznanie čelných kolízií s chodcami. K dispozícií je kompletná paleta asistenčných systémov ktoré poznáme s VW. Predné svetlomety sú podobne ako u Kodiaqu plne LED-diodové. Digitálny prístrojový štít dostanete za príplatok a môžte si ho konfigurovať v štyroch variáciach. Ambientné osvetlenie interiéru je k dispozícií v desiatich farbách. Ďalšou vychytávkou je inteligentný kľúč ktorý po odomknutí aktivuje jednotlivé nastavenia pre daného majiteľa kľúča.

Karoq sa prezentuje ako plne konektívne vozidlo, nechýba wi-fi hotspot alebo LTE a taktiež infotaiment ovládaný gestami! Bezdrôtová nabíjačka na telefón je taktiež k dispozícií za príplatok, v rámci prepojenia vodiča s autom Škoda ponúka aj mobilnú aplikáciu ktorú sme mali možnosť spoznať už pri Kodiaqu. Interiér vyzerá byť priestranný a objem batožinového priestoru predstavuje v základe 521 l. nový Karoq sa dostane na trh začiatkom budúceho roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSmart Maybach prichádza ?!
Nasledujúci článokFiat Argo ako náhrada Punta. Zatiaľ však len v Brazílií