Bola by to hanba pokiaľ by Škoda do Ženevy nepriniesla ani jednu novinku, našťastie automobilka potvrdila odhalenie malého crossoveru

Nové malé SUV z dieľne mladoboleslavskej automobilky vychádza zo štúdie Vision X. Podľa našich informácií sa práve dizajn exteriéru sériového modelu, nijak zásadne nebude líšiť od spomínaného konceptu.

Škoda pred koncom roka predstavila kompaktný model Scala, ktorý ste už mohli vidieť na našom magazíne, pri príležitosti exkluzívnej predpremiéry. To však nieje posledná novinka tejto zimy, automobilka práve teraz láka na úplne nový model malého SUV. Bohužiaľ, ako tomu býva zvykom odhalená bola len čiastočná silueta. Tá však prezrádza plne diódovú techniku predných svetlometov, ktoré sú rozdelené do dvoch poschodí. Presne tak ako v prípade štúdie Vision X. Pozornému oku však neunikne ani nápadná podobnosť s konkurenčným modelom Hyundai Kona. Video nižšie ďalej prezrádza predné dynamické smerovky po vzore skôr predstavenej Scaly.

Škoda Scala, boli sme na exkluzívnej predpremiére! VIDEO

Samotná automobilka je na konkrétne informácie ako aj samotný finálny názov modelu skúpa, povráva sa však o názve Kosmiq. Základom na ktorom bude novinka stáť je samozrejme modulárna platforma MQB, môžeme tak pokojne povedať že nový model bude konkurenciou pre koncernový Seat Arona či VW T-Cross. Ponuku motorizácií okrem klasického 1.0 TSI pravdepodobne doplní aj výkonnejší štvorvalec 1.5 TSI a naftovú by mohol zastúpiť agregát 1.6 TDI. S určitosťou však môžeme konštatovať absenciu štvorkolky, novinka by mala byť výhradne s pohonom prednej nápravy.

PRÁVE TERAZ: Ženeva 2018 Škoda Vision X a faceliftovaná Fabia

Zaujímavou inováciou môže byť naopak interiér o ktorom sa zatiaľ nič nehovorilo. Do určitej miery môžeme očakávať podobnosť s vizuálom predstaveným pri Scale, ak však berieme do úvahy vzhľad prezentovaný v prípade štúdie Vison X, finálny dizajn by mohol byť skutočne zaujímavý. Kategóriu nová Škoda asi nepreskočí, no rozhodne počítame s najvyššou úrovňou konektivity, množstvom bezpečnostných asistentov a samozrejme nadpriemerným priestorom pre zadných pasažierov a gigantickým batožinovým priestorom. Objem kufra nás obzvlášť zaujíma nakoľko práve Seat Arona disponuje hodnotou až 400 litrov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFrancúzske novinky Peugeot 208 a Renault Clio neplánovane odhalené!
Nasledujúci článokNový Superb odhalený kompletne bez maskovania, nájdi 10 rozdielov!