Domov News BMW M s hybridným motorom? Realita blízkej budúcnosti.

BMW M s hybridným motorom? Realita blízkej budúcnosti.

Divízia M od BMW sa odjakživa zaujímala o motory s vnútorným spaľovaním, benzínovým a takisto v rámci nižšej rady M Performance Automobiles aj naftovým. Elektrina bola doteraz akýmsi tabu. Preto bola založená divízia „i“, ktorá vyrába model i8. Pri tomto aute nikdy nedošlo k športovejšej verzii vyladenej „M-kom“.

Emisie sú však nezastaviteľné a tak elektrifikácia prišla aj na BMW M. Už v nastávajúcej generácii modelov M3 a M4 sa podľa informácií budú nachádzať elektromotory, ktoré budú súčasťou hybridného agregátu. K celkovému výkonu tak bude pridaných len „zanedbateľných“ 30 koní, no vplyv na spotrebu – či už reálnu alebo papierovú – by mal byť užitočný. O to predsa ide, nie?

Čo však s váhou akumulátora? Nová rada 3 bude postavená na novej platforme CLAR, ktorá je o 40 kilogramov ľahšia, ako tá doterajšia. Hybridná M3 tak „nepriberie“ toľko ako by sa mohlo zdať. Nová trojka však bude predstavená až budúci rok a príchod hybridného modelu z divízie M by mal prísť ešte pred rokom 2020. Alexander Kotouc pre auto magazín caradvice tvrdí, že určite pôjde o „ultimate driving machine“.

 

Zdroj: caradvice.com.au

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVäčšie, priestrannejšie, technickejšie. Nová generácia Volskwagen Polo oficiálne predstavená.
Nasledujúci článokSymboly a prepadáky automobiliek! Kto si odniesol slávu a kto zabudnutie?