Švédska spoločnosť Volvo sa chystá nahradiť svoj rodinný hatchback modelom s vyššou kondíciou a športovejším duchom! Bude vyzerať inak ako Polestar?

Model Volvo V40 by mohol byť v nasledujúcich troch rokoch nepriamo nahradený novým SUV-čkom. A to vo verzii coupé. Prečo ale automobilka nad niečím takýmto premýšľa? Dôvodom môže byť klesajúci predaj týchto modelov v posledných rokoch a potreba prispôsobenia pre elektrifikáciu.

Lex Kerssemakers, európsky šéf spoločnosti Volvo, potvrdil spoločnosti Autocar, že vozidlo V40 nebude nahradené priamo, ale povedal, že by malo byť nahradené vyšším modelom. Je presvedčený, že Volvo dokáže dosiahnuť svoj ročný cieľ predaja 800 tisíc kusov s existujúcou sériou modelov 40, 60 a 90. Zároveň však dodal, že značka bude potrebovať nový „bodystyle“ už v priebehu dvoch-troch rokov.

„Musíme urobiť niečo kreatívnejšie.“

Je potvrdené, že nadchádzajúci automobil bude vyšší ako V40, čo umožní ľahšie a príjemnejšie nastupovanie do vozidla.  Vyššie auto tiež umožní jednoduchšiu elektrifikáciu, ktorú ponúknu už o pár rokov všetky nové vozidlá Volvo.

V40 je zároveň posledných pretrvávajúcim modelom, ktorý nie je založený na platforme Volvo CMA alebo SPA, ktoré sú vybavenými benzínovými, dieselovými, hybridnými aj elektrickými pohonnými jednotkami. Využíva teraz platformu Ford Global C, ktorá sa datuje od roku 2003 a neumožňuje prechod na elektrinu.

Dizajn nového auta je aktuálne v príprave a mal by byť pripravený do dvoch rokov. Mal by pritom použiť niektoré rovnaké panely ako ostatné modely. „Nemôžeme čakať príliš dlho na predstavenie nového auta. Nechceme strácať svoje miesto v segmente. Sme stále presvedčení, že môžeme pokryť veľkú časť trhu, aj keď nie tú s fanúšikmi hatchbacku.“

Volvo sa teda nakloní do hatchbackovej elity a pokúsi sa získať si priazeň zákazníkov. Veľkou konkurenciou však bude Mercedes triedy A a ďalší rivali ako Audi či BMW, ktoré sú pevne zakorenené na špičke tohto segmentu.

Môžeme len predpokladať, že Volvo na tento účel bude o niečo nižší ako SUV XC40. Zároveň bude mať úhľadnejšiu líniu strechy, čím môže osloviť existujúcich majiteľov hatchabackov. Na druhej strane ale musí byť naozaj odlišný od modelu XC40. Bude vyzerať podobne ako Polestar?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok5 slávnych áut, ktoré začali svoj život ako niečo úplne iné
Nasledujúci článokTest Ford Focus 1,0 Ecoboost, postačuje trojvalec a čo zadná náprava?