Keď stuttgartská automobilka v roku 2014 spustila predaj novej generácie triedy V, zrejme ani netušila, aký obrovský úspech model zažije. Zaujímavé je, že trieda V oslovuje najmladšiu skupinu zákazníkov značky. Po piatich rokoch prišiel čas na facelift, no zmeny by ste hľadali mikroskopom…

Takmer 210 000 predaných kusov od spustenia predaja hovorí za všetko. V tomto segmente ide o pomerne nevídaný úspech. Tento týždeň Mercedes predstavil facelift triedy V, ktorý priniesol najmä nové motory, prevodovky a technológie. Avšak optické zmeny rozozná zrejme skutočne len znalec.

Na úvod si úprimne povedzme, že zvonku by sme zmeny na prvý pohľad nerozoznali. Mercedes síce zmenil niekoľko detailov, ktoré extrémne pozornému oku neujdu, no ani zďaleka nemôžeme hovoriť o revolúcii, či dokonca evolúcii. Predovšetkým ide o nový nárazník chrómovými lištami, ktoré obsahujú príchuť AMG. Okrem toho Mercedes do ponuky triedy V pridal nové farby, ale to je tak až na pár detailov, ako napríklad jemne upravená mriežka chladiča, všetko.

Interiér s minimom zmien

Ani v interiéri nie je možné nájsť žiadne zásadné zmeny. Palubná doska ostala v podstate pôvodná, no nové je čalúnenie a sedadlá, ktoré odteraz ponúkajú aj masážnu funkciu a navyše aj odvetrávanie.

No tie najväčšie zmeny sa odohrali na poli techniky a technológie. V súlade s automobilmi modernej doby prichádza facelift s technológiami, ktoré sa za posledných 5 rokov od uvedenia generácie na trh stali v podstate štandardom. Ide o asistenčné systémy ako napríklad aktívne brzdenie, automatické prepínanie diaľkových svetiel či takzvaný Crosswind Assist, ktorý pomáha stabilizovať vozidlo pri nárazovom bočnom vetre.

Bohužiaľ, s niektorými novinkami, ktoré už ostatné triedy ponúkajú, sa Mercedes rozhodol počkať do príchodu novej generácie. Ide najmä o informačný systém MBUX, ktorý sa v minulom roku stal predajným hitom.

V ponuke motorov faceliftovanej triedy V triedy sa objaví aj nový štvorvalcový dieselový motor s kódovým označením OM 654, ktorý je možné nájsť aj v ponuke iných modelov značky. V MPV bude konkrétne vo verzii označenej V 250 d s výkonom 140 kW (190 k) a krútiacim momentom 440 Nm, a po prvýkrát aj vo verzii V 300 d s výkonom 176 kW (239 k) a krútiacim momentom rovných 500 Nm. Motory bude možné spárovať s novou 9-stupňovou automatickou prevodovkou. Podľa oficiálneho vyjadrenia spoločnosti sa ale s novou generáciou môžeme tešiť aj na plne elektrické MPV.

Faceliftovaný Mercedes-Benz triedy V sa v Nemecku začne predávať už v marci s cenovkou začínajúcou na sume 36.990 eur.

Zdroje: autoevolutionstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokManhart Lamborghini Urus je šialené 800-koňové SUV monštrum
Nasledujúci článokStane sa Hyundai Tucson N prvým vysokovýkonným SUV značky?