Už o pár mesiacov si oficiálne svoju premiéru odkrúti v poradí 4. generácia modernej Škody Octavia. Oficiálne správy samozrejme k novinke zatiaľ nie sú a česká automobilka si ju drží v prísnom utajení. Nič to nemení na tom, že zopár šikovným ľuďom sa ju podarilo nafotiť počas testovania. 

Octavia patrí k jednoznačne najočakávanejším novinkám, ktoré si automobilka spoza rieky Morava pripravila pre rok 2019. Už dávnejšie sa povráva o tom, že nová verzia ťažiskového modelu prinesie radikálnu zmenu oproti jej súčasnej generácii. Doposiaľ bývali medzigeneračné rozdiely hlavne o dizajne predných a zadných partií, menovite svetiel a celkového „looku“ vozidla. Octavia 4. generácie tento tred kompletne prekope. Už dlhšie sa špekuluje nad tým, že si obľúbený český model prepožičia značnú časť tvarov karosérie z konceptu Vision C.

Škoda Vision C
Prvé fotografie finálneho prototypu

Na fotografiách, ktoré sa podarilo len nedávno zachytiť je vidno kompletne zamaskovaný prototyp finálnej verzie kombi. Ako je na prvý pohľad zrejmé, Octavia sa zmení na malý sťahovák. Nasvedčovať tomu môže najmä dizajn zadnej časti, ktorá je omnoho masívnejšia ako sme boli doterz zvyknutí. Taktiež predná časť vozidla, prebrala niektoré dizajnové prvky z modelu Scala. Hovorím najmä o podstatne nižšie umiestnenej maske chladiča, ktorá dodáva autu športovejší charakter.

Fotografie síce neprezrádzajú veľa, no je jasné, že Octavia príde o kontroverzné rozdelenie svetiel. To by malo byť v prípade nasledujúcej generácie riešené úplne inak ako je tomu teraz. Svetlá zadnej časti po novom dostanú horizontálne členenie, ktoré sa bude odvolávať na už zmienený koncept Vision C a taktiež na model Scala.

Škoda Scala, boli sme na exkluzívnej predpremiére! VIDEO

Bohužiaľ nám fotografie viac detailov neprezrádzajú, no je jasné, že Škoda ide s prípavami novej Octavie už do finálnej fázy. Čo sa týka pohonej súsatvy, výraznejšie zmeny oproti aktuálnej ponuke by nastať nemali. Okrem toho sa povráva aj o hybridnej technológii, ktorú prinesie už modernizácia Superbu. Dalo by sa teda očakávať, že sa Octavia stane ďalším vozidlom v eklogickej invázii koncernu, ktorá týmto rokom oficiálne začína prechádzať do všetkých jeho podznačiek. Novinku by sme mali vidieť už na jeseň tohto roku s tým, že do predaja sa dostane na jar 2020.

Zdroj: AutoWeek

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokÚplne nová generácia Peugeot 208 neoficiálne predstavená!
Nasledujúci článokPorsche 911 ukazuje svoju najsilnejšiu stránku. Aerodynamika na prvom mieste
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.