To, že českí inžinieri vedia spraviť relatívne spoľahlivé a dobré autá je nám známe už dlhšiu dobu. Je však potrebné pre svet ďalšie šesťkolesové monštrum?

Šesťkolesové pick-upy sú momentálne v automobilovom priemysle „in“. Svet už pozná šesťkolesové monštrá od automobilky Mercedes, či od úpravcov Hennessey s ich dielom Velociraptor 6×6 alebo od firmy Kahn vo forme predstaveného Land Roveru Defender. Málokto však vie, že podobne upravený špeciál sa nachádza aj neďaleko našich hraníc – v Českej republike.

Spoločnosť Bureko pochádza z Českých Budějovic a o jej prvotnom počine ste možno aj počuli. Firma mala už v minulosti v ponuke pick-up so šiestimi kolesami, no teraz sa jedná o úplne novú verziu Bureko 6×6. Novinka je položená na základoch Chevroletu Silverado a je ponúkaná v dvoch farebných prevedeniach karosérie.

Absolútne prepracovaný pick-up môže byť dlhý až 6 200 milimetrov a na šírku meria 2 190 milimetrov. Bureko 6×6 tak vo finále prerastie aj známy Mercedes-AMG G63 6×6. Aj keď je exteriér vozidla upravený výrazným bodykitom, vo vnútri sa nič nezmenilo. Celý dizajnový jazyk Chevroletu ostal zachovaný. Sadnete si teda do navýšeného a extrémne vyzerajúceho Silverada.

Motorovú časť Bureko takisto zdieľa s pôvodným motorom, ktorý je v Silverade. Môžete tam teda nájsť 6,2 litrový osemvalec s výkonom 309 kW / 420 koní. Firma však dáva do ponuky celú paletu možnosti naladenia motora od firmy Hennessey. Bureko 6×6 tak je k dispozícií s výkonmi 441 kW / 600 koní, 478 kW / 650 koní, 515 kW / 700 koní, 588 kW / 800 koní a najvýkonnejšia úprava predstavuje výkon 735 kW / 1 000 koní. U poslednej špecifikácie dochádza aj k navýšeniu objemu motora na 6,8 litra, taktiež nebude chýbať lepšie vystuženie či masívnejší kompresor.

Bureko sa na trh dostalo na jeseň minulého roka, no firma už avizuje príchod ďalšieho modelu. Samozrejme, že toto auto nie je stavané na náš trh ale predovšetkým na zahraničné trhy. Konkrétnejšie pre Rusko a Stredný východ. Cena základnej šesťkolesovej verzie začína na hodnote 290 000€ bez DPH.

BUREKO 6x6

Zdroj: bureko.eu , startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarscoops.com
Predchádzajúci článokTest Renault Megane GT-Line, chýba mu len jedno a to je samosvor!
Nasledujúci článokBMW X5 M sa objavilo na prvých fotografiách