Domov Lifestyle 510 koní, 680 N.m. Nová Audi RS5 sa konečne dočkala úpravy.

510 koní, 680 N.m. Nová Audi RS5 sa konečne dočkala úpravy.

Na marcovom autosalóne v Ženeve Ingolstadská automobilka Audi predstavila svoj dlho očakávaný model RS5. Najnovšie si ju do parády zobral úpravca ABT, ktorý pridáva extra výkon.

Na začiatok by ste však mali vedieť, že ak chcete siahnuť po RS5 Coupé od ABT, tak samotná úprava vás vyjde okolo 4 800€. To je však zanedbateľná čiastka pri hodnote, akú má samotné auto. Ak chcete, aby bola vaša RS5-ka odlišná od tých „klasických“, môžete jej dodať 20“ kolesá, či LED-logo automobilky uložené v predných dverách.

Spoločnosť ABT je vôbec prvým úpravcom, ktorý s novou RS5-kou prišiel na trh. Najzásadnejšie zmeny sa udiali pod kapotou. 2,9-litrová V6 sa dočkala modifikácie a z pôvodných 450 koní sme sa razom prehupli cez magickú hranicu 500 koní, presnejšie 510 koní / 375 kW. Nárast neminul ani krútiaci moment, ktorý sa zdvihol o 80 N.m na finálnych 680 N.m. Čo sa týka technických parametrov, tak šprint na hranicu 100 km/h táto upravená RS5 zvládne za 3,9 sekundy a maximálna rýchlosť je 280 km/h.

Pokiaľ ste viac rodinný typ, a Coupé vás neláka, počkajte na jeseň, vtedy má totiž Audi predstaviť nový model RS4 Avant. Ubehne len pár mesiacov a hneď sa do neho pustia úpravcovia z rôznych kútov sveta.

 

Zdroj: abt-sportsline.de

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokF1 Timeout pred závodmi v Belgicku – Aktuálne
Nasledujúci článokVyzerá Vaše BMW radu 5 obyčajne? AC Schnitzer má pre Vás jasnú odpoveď.