Domov News Škoda čoskoro odhalí Kamiq GT, štýlové SUV Coupe! Má to však háčik…

Škoda čoskoro odhalí Kamiq GT, štýlové SUV Coupe! Má to však háčik…

Škoda odhaľuje dizajn veľkej novinky v štýle SUV Coupe. Kamiq GT uzrie svetlo sveta už čoskoro na výstavnej premiére v Číne.

Automobilka ukazuje prvé skice tohto modelu určeného primárne pre čínsky trh. Dizajnérsky jazyk odkazuje na štúdiu Vision GT ktorú sme už viackrát mohli vidieť na svetových autosalónoch. Svetovú premiéru si Kamiq GT odbije 4. Novembra v Čínskom meste Tchien-ťin.

Jedná sa už v poradí o druhé SUV-kupé českej značky. Bohužiaľ, rovnako ako Kodiaq GT bude ponúkané výlučne na čínskom trhu. Zo skíc exteriéru Kamiqu GT je zrejmý športový vzhľad vyžarujúci silu, výrazný predok a elegantná, plynulá línia strechy. Tá sa smerom dozadu ľahko zvažuje a prechádza do zadného spoileru. Výrazné línie sú navrhnuté presne tak, ako to zodpovedá vkusu mladých Číňanov. Spoločne ich navrhli dizajnéri spoločnosti SAIC Škoda v Číne a tím Škoda Design v Českej republike. Predlohou bola emocionálna štúdia Škoda Vision GT.

Interiér ponúkne mix robustného vzhľadu, typického pre vozidlá kategórie SUV a športovej dynamiky. Horizontálna ozdobná lišta sa tiahne cez celú šírku vozidla, cestujúci sa budú môcť tešiť na dôkladne vybrané materiály a športové sedadlá s dobrým bočným vedením.

Automobilka na čínskom trhu ponúka už päť rôznych SUV modelov. Ázijský trh je pre Škodu očividne veľmi dôležitý a tak nám neostáva nič iné len ticho závidieť. V budúcnosti by sme sa však s veľkou pravdepodobnosťou mohli dočkať podobných modelov aj na našom domácom trhu. Všetko však podmieňuje práve výrobná kapacita jednotlivých závodov. Aktuálne totiž Škoda nestíha vyrábať väčšinu svojich SUV modelov pre európskych zákazníkov. Výsledkom sú potom dlhé čakacie doby na nové modely.

Finálny dizaj Škoda Octavia 4. generácie unikol na internet

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJe tu nová Honda Jazz. Predávať sa bude len ako Hybrid!
Nasledujúci článokTest Seat Ateca FR 1.5 TSI, dynamická, no nie blesková