Domov News Finálny dizaj Škoda Octavia 4. generácie unikol na internet

Finálny dizaj Škoda Octavia 4. generácie unikol na internet

Štvrtá generácia českého bestselleru Škoda Octavia bude predstavená už o pár týždňov, no zdá sa, že automobilka nás už nemá čím prekvapiť. Finálna podoba modelu, ktorý patrí dlhodobo k najpredávanejším vo svojej triede pred malou chvíľou unikla na internet. A vyzerá skutočne dobre.

Škoda už pomerne dlhú dobu razí dizajnový jazyk založený na ostrých líniách a geometrických tvaroch. Presne v tomto poňatí sa prezentuje aj Octavia 4. generácie na fotografii, ktorá pravdepodobne pochádza z konfigurátoru. Už na prvý pohľad je zrejmé, že sa bude do výraznej miery inšpirovať modelom Scala, ktorý mal začať novú éru českej značky. Podľa niektorých názorov, ktoré už mali možnosť fotografiu zazrieť, sa predok až príliš podobá na kompakt, ktorý bol na trh uvedený začiatkom tohto roka.

Každopádne, Octavia ponesie svojbytný dizajn, ktorý sa prekvapujúco odvoláva na niekoľko rokov starý koncept Vision C. Môžeme to vidieť najmä na bočnej línii vozu. Prepojenie výrazne klesajúcej strechy liftbacku na veko batožinového priestoru evokuje mierny nádych kupé. Stále však pôjde o charakteristickú karosériu, ktorú si Octavia drží už od prvej novodobej verzie.

Zdroj: forum.skodahome.cz

Z fotografie možno mnohých napadne, že predné svetlá, ktoré už nie sú rozdelené až príliš pripomínajú legendárne Angel Eyes od BMW. Zhodou okolností práve najnovšie modely bavorskej značky majú tento charakteristický prvok ladený do podobného tvaru. Je však samozrejmé, že Škoda s podobným prvkom neprišla zo dňa na deň, ale všetko je to otázka niekoľkoročného vývoja.

Škoda Vision C, Zdroj: archív

Zadná časť Octavie 4. generácie aj naďalej zostáva pod kamuflážou. Už dávnejšie sa hovorí o tom, že Škoda v prvej vlne prinesie karosériu typu Kombi. Napovedať tejto správe môžu aj špionážne fotografie, ktoré sa vo výraznej miere objavujú na rôznych portáloch. Na nich je prevažne zachytená obľúbenejšia a priestrannejšia verzia. Každopádne, ak sa tvar karosérie podobá na koncept Vision C, je viac ako možné, že aj zadné partie novinky budú vychádzať so zelenej štúdie. Tá bola predstavená už v roku 2014. Okrem toho sme zadnú časť mohli vidieť aj na skiciach, ktoré minulý týždeň Škoda zverejnila. Nakoľko predná časť z nákresov je takmer identická s uniknutou fotografiou, môžeme povedať, že rovnaká situácia bude aj v zadných partiách. Viac informácií sa o novinke dozvieme už v priebehu nasledujúcich dní. V tomto období bude automobilka pravdepodobne zverejňovať bližšie detaily a fotografie vozu.

Nová Škoda Octavia sa odhaľuje na prvých skiciach, je nádherná!

Zdroj: forum.skodahome.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko nekúpiť vytopené auto a nenechať sa oklamať?!
Nasledujúci článokViete, ako správne používať hmlovky a neoslepiť ostatných?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.