Domov News Nová Octavia bola zachytená počas testovania, zaujme hlavne interiér

Nová Octavia bola zachytená počas testovania, zaujme hlavne interiér

Zdroj: motor1

Aj keď sa v súčasnosti drvivá väčšina pohľadov automobilových fanúšikov upiera na Frankfurt, netreba zabúdať, že najkľúčovejšie novinky z pohľadu Koncernu ešte len prídu. Nový Golf, Leon či Octavia jednoznačne patria z pohľadu Slováka k najočakávanejším autám jesene. Portálu motor1.com sa totiž podarilo opäť zachitiť novú generáciu modelu Škoda Octavia!

Len pred nedávnom sme priniesli článok, v ktorom sme rozoberali oficiálne fotografovanie ešte nepredstaveného Golfu. O Leone zatiaľ toho veľa známe nie je, no najčastejšie sa z koncernového trojlístku objavuje na fotografiách česká Octavia. Jej príchod je kuloárne očakávaný už koncom tohto roka, no zatiaľ Škoda nezverejnila žiadne bližšie informácie. Dá sa však povedať, že dizajn sa bude jemne inšpirovať Scalou a interiér prinesie možno malú revolúciu.

Octavia by už nemala byť to nevýrazné auto bez emócií. Zvonka sa dizajnérom dostalo voľnejšej ruky, no zvnútra sa vybláznili ešte viac. Okrem obrovského displeja, ktorý je vidieť z fotografií, ktoré sa podarilo zachytiť magazínu motor1, zaujme jeden detail ešte viac. Ním je dvojramenný volant, ktorý by sme v sériovom aute od Škody mohli vidieť vôbec po prvýkrát.

Zdroj: motor1

Pravdepodobne bude podobný typ volantu voliteľným artiklom len pre najvyššie výbavy, no aj tak ide o veľmi zaujímavú informáciu. Taktiež rozmiestnenie ovládacích prvkov na ňom bude v novom duchu. Z fotografií je jasne vidieť výraznejšie kruhové voliče, ktoré by mohli dostať podobnú technológiu ako tie v najnovšom Passate.

Zdroj: motor1

Pripomeňme si, že Octavia podobne ako Golf či Leon by mala na trh prísť s výrazným  zastúpením moderných technológií. To je aj jeden z dôvodov prečo prišlo k razantnému zväčšeniu displeja infortainmentu ako je možné vidieť z fotografií. Okrem toho by bočná silueta kombíku mala získať viac praktický charakter. Už škodováckou samozrejmosťou bude veľký kufor a priestranný interiér, ktorý sa opäť zaradí k najväčším vo svojej triede. Podľa predbežných informácií, by sme sa koncom roka mali dočkať predstavenia verzie kombi a až následne v budúcom roku aj klasického liftbacku.

PRVÁ JAZDA: Škoda Kamiq uzatvára SUV ofenzívu značky. Vyskúšali sme ju!

Zdroj: motor1

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAk miluješ klasické autá, tu nesmieš chýbať: Hennessy Classy 2019
Nasledujúci článokAktuálne z Frankfurtu 2019: Hyundai Kona hybrid
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.