SEAT aktuálne vo všetkých modeloch vsádza na tie najvyspelejšie technológie. Inak tomu nie je ani pri novom Leone. Novinka bude využívať full-LED svetlomety a inovatívne osvetlenie interiéru.

Isto ste si všimli, že koncern značky Volkswagen aktuálne rozširuje a napreduje v segmente kompaktných vozidiel. V tomto trende budú pokračovať aj v budúcom roku. Pred koncom roka sme stihli ešte premiéru nového Golf 8 a Škody Octavia 4. Rok 2020 sa začne svižne a to hneď predstavením kultového Seatu Leon. Španieli sa pomaličky pripravujú a do sveta púšťajú fotky, ktorými na nový Leon lákajú svojich potenciálnych zákazníkov.

SEAT Leon štvrtej generácie bude svetu oficiálne predstavený už 28.1.2020. Španielska automobilka však už teraz ukazuje pár detailov, ktorými bude Leon štvrtej generácie výnimočný.

Leon aktuálnej generácie poukazoval na vyspelú technológiu (presnejšie povedané full-LED svetlomety, ktoré boli v triede kompaktných vozidiel unikátom) a rovnako tomu bude aj u jeho nástupcu. Auto bude disponovať full-LED svetlometmi, zadné svetlá budú mať dynamické smerovky, ktoré budú zložené z diód a Leon využije podobné riešenie ako je tomu u modelu Tarraco, teda prepojenie svetiel po celej šírke zadnej časti.

SEAT sľubuje aj „show“ pri odomknutí vozidla. Chýbať nebude aj takzvaný welcome efekt s premietajúcim nápisom Hola! (šp. Ahoj) vedľa vozidla pri odomknutí. Novinkou bude ambientné osvetlenie v celej kabíne – diódy sa budú nachádzať na palubovke aj vo dverách. Svetelnú techniku si SEAT vyvinul vo vlastnom technickom centre v Martorelli.

Zmeny nás čakajú aj v podobe karosárskych úprav. Päťdverový hatchback ale aj kombi Leon ST ostávajú. Trojdverový Leon SC sa kvôli slabým predajom musí z trhu stiahnuť. Miesto neho však na trh príde nový crossover, ktorý bude vypĺňať pomyselnú medzeru medzi kombi a SUV Ateca. Okrem iného sa však hovorí aj o príchode „strateného syna“ v podobe modelu Toledo.

Leon štvrtej generácie rovnako ako koncernoví bratia Škoda Octavia 4 a Volkswagen Golf 8 bude postavený na novej platforme MQB, ktorá znamená širšiu formu elektrifikácie. Z toho vychádza, že sa tak budeme môcť dočkať ako plug-in hybridov, tak aj mildhybridov. Pravdepodobný je aj príchod variant 1.5 TGI na CNG pohon.

All-new SEAT Leon lights the way in the segment

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJSEAT
Predchádzajúci článokLada Niva dostane facelift, no na Slovensko sa už nedostane
Nasledujúci článokRusi dokázali ukradnúť 18 áut priamo z predajne Škoda…