Domov Lifestyle Rusi dokázali ukradnúť 18 áut priamo z predajne Škoda…

Rusi dokázali ukradnúť 18 áut priamo z predajne Škoda…

acea
Začiatok marca sa zatvorila nielen väčšina európskych automobiliek, aleaj mnoho showroomov. Zdroj: Škoda

Niektorí hovoria, že Amerika je zem neobmedzených možností a Rusko nie je krajina, ale životný štýl. Či už je to na západe alebo na východe, kradne sa všade a vo veľkom. Veď len nedávno sa v uliciach Bratislavy odohrala udalosť, akú by možno nevymyslel ani Horatio z Miami. Avšak to, čo sa podarilo rusom dokazuje, že aj bežný vreckár a vykrádač áut na Slovensku je len obyčajný študent zlodejiny.

V najväčšej krajine na svete sa totiž podarilo ukradnúť 18 áut. Na tom by nebolo nič zaujímavé, veď autá miznú všade na svete. Tieto vozy však nezmizli z ulice, ale postupne sa strácali zo showroomu Škoda. Dvojica páchateľov vo veku 35 rokov šla za podobným druhom zárobku pomerne lišiacky. Obaja muži sa najprv zamestnali u dílera v Petrohrade, kde sa chceli nenápadne včleniť do štruktúr spoločnosti a „trošku si privyrobiť“. Po tom, ako sa naučili, ako celý predaj funguje, začali s vlastným biznisom.

Zdroj: Škoda

Vytipované autá z predajne postupne odnášali na neďaleké parkovisko. Keď zistili, že dlhšiu dobu sa k vozidlám nikto v predajni nehlási, začali ich spolu s falošnými dokladmi predávať. Samozrejme pekne postupne v priebehu celého roka. Týmto svojim jednaním si prišli na viac ako 215 tisíc eur. Do úzkych sa dostali hlavne kvôli koncu roka. V tomto období vo väčšine predajní prebieha inventúra, kde už proste nešlo nijakým spôsobom zakryť 18 chýbajúcich vozidiel. U nás by pravdepodobne podobná akcia nebola možná, nakoľko predajcovia nemajú veľké množstvá vozidiel skladom a hlavne by asi nikto neskúsil dať vozidlo určené na predaj na „vedľajšie parkovisko“.

Oboch páchateľov už teraz rieši tamojšia polícia a hrozí im trest, z ktorého sa veru nebudú vedieť vykrútiť. Obom bola totiž odobratá možnosť prepustenia na kauciu. „Predajcovia“ si teda pomerne slušne zarobili, no na druhú stranu sa zrejme prerátali, keď pravdepodobne nepočítali s tým, že sa v predajni bude robiť obyčajná koncoročná kontrola skladových zásob.

Krádež auta nechcete zažiť. Slováci predstavujú novinku proti krádeži áut

Zdroj: tass.ru

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSEAT láka prvými fotografiami na Leon štvrtej generácie
Nasledujúci článokTEST Ssangyong Tivoli 1.5 GDI Turbo 4×4 – Ako keď Kolumbus objavil Ameriku
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.