Domov Lifestyle Počas výmeny kolesa zlodej z auta ukradol viac ako 500 tisíc euro

Počas výmeny kolesa zlodej z auta ukradol viac ako 500 tisíc euro

Nestáva sa často, že na našom portáli píšeme o krádežiach peňazí, no keďže táto sa týka nepozornosti vodiča, oplatí sa na ňu upozorniť. Ešte zaujímavejšie prípad znie ak zistíte, že sa stal v uliciach Bratislavy. Polícia preto prosí svedkov udalosti o akékoľvek informácie, ktoré by mohli dopomôcť dolapiť páchateľa. Čo sa vlastne stalo?

Polícia vo veci už začala konať. Incident, ktorý sa odohral 3.12.2019 predpoludním na Studenej ulici pri nákupnom centre na Zlatých pieskoch vzbudzuje pozornosť najmä svojou malou pravdepodobnosťou. Páchateľ, ktorý má pravdepodobne už nejakú tú vreckovú lúpež za sebou si vyhliadne auto, ktoré je zaparkované pri krajnici a vodič na ňom mení defekt. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že zo staršieho Opel-u Astra nebude mať výraznejší osoh, no opak je pravdou.

Polícia SR – Bratislavský kraj na svojom profile na Facebooku zverejnila, že z vozidla bolo ukradnutých 537-tisíc eur. Peniaze si prisvojil doposiaľ neznámy muž, oblečený v čiernom s výškou postavy asi 180 cm. Hotovosť mal mať majiteľ umiestnenú v taške na zadných sedadlách svojho vozu. Peniaze by mu s vysokou pravdepodobnosťou neboli ukradnuté ak by nemusel meniť predné pravé koleso, na ktoré mal dostať defekt. Nakoľko ho pravdepodobne ani vo sne nenapadlo, že mu niekto urobí inventúru majetku v aute, vozidlo nezamkol a venoval sa výmene kolesa. Podľa záberov, ktoré boli zverejnené na sociálnej sieti, páchateľ presne vedel čo robí. Dá sa teda predpokladať, že podobná akcia nebola jeho prvou.

Polícia žiada o pomoc

https://www.facebook.com/KRPZBA/videos/582076419300194/

„Osobitne vyzývame vodičov motorových vozidiel, ktorí v čase okolo 11.00 až 12.30 h prechádzali po Studenej ulici a majú vo vozidlách nainštalované kamery, ktoré by mohli zaznamenať dianie na ulici, aby kontaktovali políciu,“, uviedla krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Z celej situácie plynie ponaučenie pre ostatných, že v dnešnej dobe by ste si mali zamknúť auto aj v prípade výmeny defektu či tankovania. Ľudia sú totiž natoľko šikovní, že si ani nemusíte všimnúť, že máte na palube nechceného návštevníka. Ak ste teda náhodou v tom čase prechádzali okolo incidentu, kontaktujte políciu. Urobiť tak môžete buď osobne na ktorejkoľvek policajnej stanici alebo telefonicky na čísle 158. Nezabúdajte, auto nie je výstavná skriňa.

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJaguar po šiestich rokoch mení dizajn modelu F-Type
Nasledujúci článokAutomobil z kávy? V dnešnej ekologickej dobe žiadny problém.
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.