Elektrické SUV v dnešnej dobe nemajú veľkú konkurenciu, tým pádom je aj cena za tieto majestátne prevozníky vyššia. Hummer by sa ale možno mohol vrátiť práve s elektrickým nábojom. 

Soubor:2006 Hummer H3 H1 and H2.jpg

Značka Hummer zanikla po konkurze spoločnosti General Motors v roku 2010 po tom, ako sa nenašiel vhodný kupca. Nikto, dokonca ani čínsky automobilový výrobcovia bohatí na peniaze, nechceli mať nič spoločné so značkou, ktorá stelesňuje mohutné, nápadne neúčinné SUV, ktoré sa po celom svete presadzovali ako toxické tony behajúce na kolesách.

Ceny benzínu sa stále zvyšovali a spoločnosť Toyota so svojim modelom Prius prebrala oťaže. A ukázala planéte, že jazdiť sa dá aj bez vysokých emisií a veľkého ega. O desať rokov neskôr sa ale ceny benzínu ako-tak ustálili a tak sa ľudia zasa rozhodujú pre veľké SUV-čka. Tak prečo by nemohol aj Hummer vstať z mŕtvych?

Hummer, Červená, Truck, 4X4, Offroad, Vozidlo, Auto

V kuloároch sa začali šíriť zvesti, že General Motors plánuje priviesť Hummer naspäť k životu. Ale tentoraz ako čisto elektrickú značku s radom SUV. A vôbec to neznie ako zlý nápad. S novou technológiou, ktorá je síce stále drahá, by mohlo GM uviesť na trh SUV s dlhým dojazdom pod staro-novým menom, ktoré pozná každý.

Tým, že by sa automobil predstavil v ekologickejšom svetle, by si mohol konečne umyť ruky od svojho environmentálne nepriaznivého obrazu. Niečo ako zbaviť sa hriechov, pre ktoré bol v minulosti odsudzovaný. A ak by sa na svetlo sveta dostal, sme si viac ne istý, že svoje typické rysy a mužný vzhľad by si zachoval.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt hummer

Na základe správy spoločnosti Reuters by sa prípadný reštart značky Hummer opieral o novú elektrickú platformu SUV, ktoré sa majú vyrábať v závode Detroit – Hamtramck. Oproti svojim elektricky poháňaným konkurentom by mohol najlepšie zvládať rôznorodý terén, pretože tvrdý podvozok a funkčné “vojenské” vybavenie bolo to najlepšie, čo sa tomuto autu mohlo stať.

Aj keď by sme sa teoreticky mohli tešiť na znovuzrodenie tak preberaného modelu minulého desaťročia, budeme si musieť počkať. GM totižto plánuje zdokonalovať novú platformu až do roku 2021, ak nie neskôr.

Test Hyundai Kona Hybrid, jazdí za menej ako päť litrov

Zdroj: motor1

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen prišiel s revolučným spôsobom nabíjania elektromobilov
Nasledujúci článokProblém s cúvaním? Novodobý tank Rivian to vyrieši za vás