Elektrické vozidlá spoločnosti Rivian majú na každom kolese nezávislý motor, a tak sa cúvanie v meste alebo iba taká 180-stupňová otočka môže stať namiesto utrpenia zábavou!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt rivian

Aj keď sa teraz všade preberá iba Tesla Cybertruck ako hlavná superstar SUV-čiek na elektrický pohon, nesmieme zabúdať na Rivian. Americká automobilka bola založená v roku 2009, pričom si kládla za cieľ vyrábať udržateľné elektrické vozidlá, pričom je autonómia samozrejmosťou.

Ešte v minulom roku Rivian oznámil svetu, že pracuje na svojich modeloch R1T a R1S, ktoré sľubujú prelomový krok. Vozidlo bude mať autonómny stupeň 3. Najdrahšie vybavenie v modeli by malo obsahovať motor s výkonom 800 koní, čo s ľahkosťou prekoná aj niektoré športové vozidlá.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt rivian

Čo sa ale skrýva pod elektrickými vozidlami značky Rivian? Keďže autá by mali medzi sebou zdieľať jednotnú elektrickú platformu, viac ako 90 % komponentov je identických. Relatívne plochý podvozok s nižším ťažiskom umožní jednoduchšie prispôsobenie podvozku rôznym typom karosérie. Preto hneď dva modely naraz.

Nie je pochýb o tom, že konkurencia Tesly narastá a bezpečný kruh okolo nej sa pomaly rúca. Napríklad aj taký Cybertruck. Niektorí ho milujú, druhí nenávidia. Každopádne sa jedná o kontroverzný dizajn s pomerne jednoduchým vybavením a základnými funkciami. Ak teda nerátam fakt, že si môže človek naložiť na korbu štvorkolku a potom zrejme musí rozmýšľať, ako zavrie kufor.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt rivian

Preto treba niečím zaujať. Ak ste niekedy videli tank točiť sa okolo svojej osi, dostanete sa k podstate nového modelu Rivian. R1T a R1S majú motor na každom kolese, takže môžu pracovať nezávisle od seba. Takže aj sa otáčať v opačných smeroch súčasne.

Tank Turn | Electric Adventure Vehicles | Rivian

Toto točenie na mieste je ale viac než len zábavný trik pre vyžitie. Úzke terénne trasy nejdú vždy ruka v ruke s rozumným riešením. Tobôž, keď je korba s kabínou dlhá niekoľko metrov. Ak sa ale budete chcieť dostať z nejakej nepríjemnej situácie, táto funkcia vás z toho môže dostať. Možno že sa bude dať použiť iba na nespevnenom povrchu, ako je štrk alebo blato, aby sa zmiernilo viazanie hnacej jednotky.

Zdroj: Rivian

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNávrat značky Hummer vo veľkolepom elektrickom štýle?
Nasledujúci článokTOP 5 nepravdivých mýtov: Pred jazdou je potrebné zahriať motor. Skutočne?