Prepracovaná trieda GLE od Mercedesu dorazilo do modelového roku 2020 a odvtedy sa snaží vytvoriť úspešnú zostavu. A GLE 63 S Coupé tam jednoznačne patrí. 

Automobilka opäť pridala štýl karosérie Coupé so sklonenou strechou a výlučne 5-miestnym interiérom. Aj táto varianta bude samozrejme dostupná v burácajúcom prevedení AMG. Mercedes-Benz si posledný pol rok dokazuje, že svoje portfólia má perfektne v merku.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé 2021 prichádza
Zdroj: Mercedes-Benz

Verzia kupé Mercedes-AMG 53 už predstavená bola, no na jeseň 2019 uviedli špičkovú verziu vysokovýkonného variantu SUV v podaní Mercedes-AMG GLE 63 S. Teraz prichádza ale konečný prejav výkonu SUV triedy – GLE 63 S Coupé.

Mechanické dvojičky

Ak ste oboznámený z technickým fungovaním SUV GLE 63 S, potom veľmi dobre viete, čím sa nové kupé motivovalo. Pod kapotou duní 4,0-litrová bi-turbo V8, ktorá dokáže tejto dvojtonovej šarmantnej krabici vytvoriť 603 konských síl. Oproti verzii z roku 2019 je to príjemný nárast.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé 2021 prichádza
Zdroj: Mercedes-Benz

Výkon sa o zábavu postará. Časový interval z 0 – 100 km/hod je o 0,4 sekundy rýchlejší ako východiskový model, takže 3,7 sekundy. Ak bude chcieť nový majiteľ tátoša previezť skúškou aerodynamiky, najvyššia možná rýchlosť sa vyšplhá až na 280 km/hod.

“Vé-osmička” je v tomto prípade spárovaná s 9-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies v podaní 4Matic +. Zadná náprava je vybavená elektronickým diferenciálom s obmedzeným preklzom, pričom sa na ňu môže preniesť 100 percent krútiaceho momentu motora.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé 2021 prichádza
Zdroj: Mercedes-Benz

Čo by to bolo ale za Mercedes, keby neponúkol aj doplnkové hnacie ústrojenstvo? Nové kupé dostane 48-voltový, mierne hybridný systém EQ Boost, ktorý môže v obmedzených intervaloch prispieť ďalším stádom 21 koní. Tento systém tiež poháňa aktívne závesy podvozku.

Medzi štandardné jazdné režimy patrí nastavenie RACE, ktoré je exkluzívne pre 63 S. V tomto a ostatných športových režimoch sa automaticky vozidlo zníži. Naopak, v režimoch Trail a Sand sa svetlá výška pohybuje smerom nahor a to do rýchlosti 43 km/hod. Aký skvelý vynález bol ten vzduchový podvozok, však?

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé 2021 prichádza
Zdroj: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe sa v tomto roku dostane do povedomia verejnosti a jeho SUV súrodenec o niekoľko mesiacov neskôr. Sme zvedaví, ako si poradí s konkurenciou. Medzi hlavných rivalov môžeme zaradiť BMW X6 M, Porsche Cayenne Turbo, Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe a aj príťažlivú Audi SQ8.

TEST SsangYong Rexton G4 2,2 4WD, odhodlaný uspieť v Európe

Zdroj: Mercedes-Benz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElegantná, robustná a hybridná: Nová Kia Sorento
Nasledujúci článokCestní piráti prichytení pri čine! Myslíte, že ich poučí mastná pokuta?