Domov News Koronavírus úraduje – Ženevský autosalón je definitívne zrušený!

Koronavírus úraduje – Ženevský autosalón je definitívne zrušený!

Ženeva
Exkluzívne "ženevské" premiéry každoročne prilákali vyše pol milióna návštevníkov.

Organizátori najvýznamnejšieho automobilového veľtrhu v Európe sa do poslednej chvíle snažili o uskutočnenie akcie. Napokon však prevážili stále rastúce obavy zo šíriacej sa nákazy.

Aj redakcia portálu ŠtartStop.sk do poslednej chvíle riešila, či na ženevský autosalón vyrazíme, alebo nie. Prevládali skôr možné obavy z dopravných komplikácií, možného uzatvorenia hraníc, výstaviska a následnej nútenej karantény, ktorá môže trvať rádovo týždne.

Ešte včera vydali organizátori prehlásenie, ktoré prišlo akreditovaným novinárom mailom, v ktorom nás ubezpečovali, že podujatie sa bude konať. No postupne sa k nám v priebehu dňa dostávali informácie o tom, že účasť odriekajú mnohé národné zastúpenia značiek a niektoré z nich svoju účasť zrušili úplne.  Manažéri niektorých značiek dostali príkaz na autosalón nevycestovať, tie čínske svoje expozície postupne rušili. Spoločenské udalosti a slávnostné premiéry rušili aj európske značky, urobila tak napríklad včera aj Škoda.

Ženeva
V Ženeve sa predstavujú novinky pre celý aktuálny rok.

Rovnako sa rozhodli aj niektorí naši kolegovia a napokon sme k rovnakému záveru dospeli aj my – po prvýkrát dianie na ženevskom autosalóne pokryjeme na diaľku, z redakcie a cez internet. Nebolo to možno úplne profesionálne rozhodnutie, ale možné riziká napokon prevážili.

Teraz sa ukázalo, že podobne asi uvažovalo mnoho účastníkov z radov vystavovateľov aj akreditovaných médií, čo organizátorov, spolu s faktom, že koronavírus sa začína šíriť po Európe vo väčšej miere, prinútilo podujatie úplne zrušiť. Správu o tom sme dostali mailom, v čase publikovania tohto článku sa ešte neobjavila ani na stránke organizátora.  Hlavným dôvodom je oficiálne nariadenie švajčiarskej vlády, ktorým sa obmedzili všetky spoločenské akcie a veľké zhromaždenia. To by malo uľahčiť situáciu organizátorom aspoň pokiaľ ide o jednanie s poisťovňami o náhrade škody. Ženevský autosalón je totiž obrovská akcia, na ktorú príde každoročne vyše pol milióna návštevníkov a väčšie automobilové značky platia za prenájmy výstavných plôch sumy, rátané v miliónoch eur.

Zrušenie autosalónu v Ženeve na jednej strane možno pomôže jesennému autosalónu v Paríži, no na druhej je ďalším klincom do rakvy podujatí tohto druhu – v posledných rokoch totiž o ne výrazne klesá záujem návštevníkov aj vystavovateľov a prestávajú byť rentabilné.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDo Ženevy Škoda prinesie okrem Octavie RS iV aj iné novinky
Nasledujúci článokVolvo modernizuje S90 a V90 – vsadilo na efektívne vylepšenia
Pracujem ako motoristický a technologický novinár už 17 rokov. Počas nich som spolupracoval s denníkom Národná obroda, časopisom Brejk, portálom Autoserver a najdlhšie, vyše 14 rokov, s týždenníkom Plus 7 dní. Zároveň som prispieval do niekoľkých odborných médií a som členom slovenskej poroty Auta roku. V oblasti automotive ma zaujímajú hlavne nové technológie a ekonomické trendy.