Domov News Škoda pokračuje v tradícii i napriek pandémii. Jej žiaci predstavia už siedmy...

Škoda pokračuje v tradícii i napriek pandémii. Jej žiaci predstavia už siedmy špeciál

škoda scala spider

Aj keď sa momentálne svet nachádza v ťažkom období, je dobré vedieť, že sa mnohí aj naďalej sústredia na budúcnosť. V dielňach Stredného odborného učilišťa v Mladej Boleslavi vzniká v poradí už siedmy ambiciózny projekt prototypu vozu, ktorým sa chcú žiaci prezentovať pred vedením automobilky. Tentokrát sa bude jednať o špeciál, ktorý bude odvodený od modelu Scala.

Už niekoľko mesiacov bežiace práce budú zakončené finálnou prezentáciou, ktorá je na pláne v priebehu júna 2020. Ak teda všetko pôjde podľa plánov, spider bude predstavený krátko pred začatím letných prázdnin. Na projekte sa celkovo podieľa až 20 študentov, ktorí majú medzi sebou rozdelené najrôznejšie úlohy. Len nedávno samotný projekt odprezentovali vedeniu automobilky Škoda a členom predstavenstva.

Obrovskou výhodou podobného projektu je zapojenie študentov do zložitého procesu riadenia projektov pri tvorbe automobilu. V tomto procese sa dostávajú do blízkeho kontaktu s najvyššie postavenými predstaviteľmi značky a zároveň s nimi úzko spolupracujú. Dôležitým bodom pri tvorbe prototypu vozu je jeho grafický návrh. Ten bol odobrený šéfom dizajnu Škoda Auto Oliverom Stefanim, ktorý zároveň vysvetľuje: „Kreslenie je aj napriek využitiu počítačov stále podstatnou súčasťou práce automobilového dizajnéra. S každou ďalšou čiarkou je štúdia vozidla reálnejšia. Skica je prvým z mnohých krokov na dlhej a napínavej ceste za novým autom.“

Koordinátor projektu Jiří Hadaščok si aktuálnu spoluprácu so študentami pochvaľuje: „Všetci účastníci od samého začiatku prejavovali veľké nadšenie a rozhodnosť. Ich nákresy sú skutočne pôsobivé a koncept sa mi veľmi páči.“ Vďaka tradícii Stredného odborného učilišťa Škoda Auto v Mladej Boleslavi si automobilka vychováva fundovaných ľudí, ktorí sú následne zapojený aj do priameho vývoja automobilových prototypov alebo samotných áut naprieč celým koncernom VW.

Pripomeňme si projekty, ktoré v posledných rokoch študenti školy vyrobili. Nechýbalo medzi nimi ani pickup odvodený od modelu Kodiaq, kabrio Karoq, malý štýlový pickup Fabia, dynamické a agresívne kupé Rapid Spaceback, buggy Citigo a iné. Máme sa teda na čo tešiť!

PRVÉ DOJMY Škoda Mountiaq, prvý terénny pick-up!

Zdroj: Škoda Auto

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokF1: Ďalšie tri Veľké ceny sú zrušené, tímy chcú vyvíjať ventilátory pre chorých
Nasledujúci článokTEST Mini Clubman S elegantný, no drahý športovec
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.