Domov News Klesnú ceny áut kvôli koronavírusu? Dokedy sa oplatí čakať?

Klesnú ceny áut kvôli koronavírusu? Dokedy sa oplatí čakať?

Zdroj: Bigstock.com

Pandémia koronavírusu mala obrovský dopad na svetovú ekonomiku. V dôsledku toho klesol aj dopyt po kúpe automobilov. Podľa mnohých expertov nás však čakajú veľké výpredaje áut.

Nízky dopyt prinesie nízke ceny

Prepad cien má nastať aj pri nových modeloch áut. V súčasnosti totiž veľké množstvo z nich zapadá prachom v skladoch. Ceny nových áut v Nemecku už stihli klesnúť o 25 %. Predpokladá sa, že zľavy v najbližších mesiacoch narastú až na 50 %. Práve teraz je najvyšší čas nad zvážením kúpy nového auta. Odporúčame vyskúšať aj predvádzacie vozidlá, ktorých cena má byť ešte o čosi nižšia.

Zľavy automobilov dorazili na Slovensko

Viacero slovenských autobazárov avizovalo 50 % zľavy automobilov. Ide však o dočasné riešenie, ktorým sa predajcovia usilujú zbaviť zásob zo svojich skladov. Ceny po skončení krízy by sa postupne mali začať vracať do normálu a spolu s ekonomikou budú ďalej rásť, podobne ako po kríze v roku 2008.

Zdroj: Pexels.com
Automobilový priemysel u nás

Ekonomika Slovenska je závislá od výroby áut. Toto odvetvie u nás zamestnáva už viac než 177 000 ľudí. Po príchode koronavírusu však mnohé automobilky boli nútené zastaviť výrobu a prepustiť svojich zamestnancov. Niektoré z nich však prišli s opatreniami, ktoré im umožnili naďalej pokračovať vo výrobe. Vďaka tomu si môžete vyskúšať luxusné predvádzacie vozidlá, ktoré sa pýšia skvelým pomerom ceny a kvality.

Objednajte auto až k vám domov

Predajcovia áut zareagovali na zatvorenie predajní pridaním možnosti objednania vozidla priamo do vášho domova. Pred kúpou si autá vybraných značiek môžete do detailu prezrieť vo virtuálnom showroome. Naskytá sa vám tak možnosť zoradenia podľa ceny, farby i modelu v priebehu sekúnd. Po dokončení objednávky vám auto doručia až k vám domov.

Zdroj: Unsplash.com
Veľké automobilky pomáhajú nemocniciam

Do boja proti koronavírusu sa zapojili aj niektoré veľké zahraničné automobilky. S cieľom pomôcť zdravotníkom sa pustili do výroby pľúcnych ventilátorov. Viacero krajín totiž hlási ich nedostatok. Automobilky svoje linky náležite upravili a namiesto áut teraz produkujú potrebné komponenty pre ventilátory, ktoré majú zachrániť životy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJPR
Predchádzajúci článokVolant včera, dnes a zajtra v podaní Peugeotu
Nasledujúci článokManhart posunul Range Rover Velar do nového extrému