Domov News Prichádza najluxusnejší Mercedes. Nový Maybach triedy S, zoznámte sa!

Prichádza najluxusnejší Mercedes. Nový Maybach triedy S, zoznámte sa!

Maybach. Auto, ktoré predstavuje najvyššiu triedu v automobilovom priemysle sa teší veľkej obľube a práve dnes bola predstavená jeho nová generácia. Od uvedenia na trh v roku 2015 bolo vyexpedovaných približne 60 000 vozidiel a len za minulý rok to bolo 12 000. Medzi najhlavnejšie trhy patrí Čína, Rusko, Nemecko, Južná Kórea, ale aj Spojené štáty. Na trh prichádza novinka, ktorá sa pokúsi zopakovať úspech predchodcu.

 

Mercedes Maybach triedy S, vychádza ako je už z názvu zjavné, z nedávno predstavenej vlajkovej lode Mercedesu, novej triedy S. Už na prvý pohľad sa však od nej líši vo viacerých smeroch. Zaujme veľká chrómová maska chladiča s vertikálnymi lamelami, ako aj prepracovaný nárazník s chrómovými aplikáciami. Predné DIGITAL LIGHT svetlá ( za príplatok ) sú vybavené troma silnými led diódami, ktorých svetlo sa láme a smeruje pomocou 1,3 milióna zrkadiel. Umožňujú premietanie pomocných značiek a výstražných symbolov na vozovku.

Z bočnej strany je evidentná veľkosť vozidla. Rázvor je oproti štandardnej dlhej verzií natiahnutý o 18 centimetrov, z čoho najviac profitujú pasažieri na zadných sedadlách. Zaujímavým detailom je okno v C stĺpiku, za ktorým je umiestnené podsvietené logo Maybachu, čím sa podčiarkuje exkluzivita tohto modelu. Zadná časť zostala takmer bez zmien a nové sú taktiež chrómové prvky.

 

Za povšimnutie stojí aj na želanie dvojfarebné lakovanie oddelené deliacim pruhom, ktorého zostavovanie trvá až jeden týždeň.

Najvyššia priorita. Komfort.

Interiér sa zakladá na revolučnom spracovaní novej triedy S. Novinkou u Maybachu sú veľké ozdobné prvky na zadnej strane predných sedadiel z dreva a dodávajú im vzhľad salónikového kresla. Vďaka aktívnej kompenzácii zvuku, je interiér ešte o niečo tichší. Funguje podobne ako slúchadlá a potláčaním vonkajšieho zvuku zmierňuje neželané zvuky pomocou zvukových vĺn s opačnou fázou.

Mercedes Maybach triedy S ponúka aj niekoľko príjemných noviniek ako podávače bezpečnostných pásov. Kamera, ktorá je vo vnútri vozidla sleduje gestá a polohu rúk. Stačí sa len natiahnuť pre pás a systém ho automaticky podá. Zaujme, po prvý krát použité automatické otváranie a zatváranie zadných dverí. Za povšimnutie rozhodne stojí aj adaptívne osvetlenie zadnej časti interiéru, ktoré sa prispôsobuje nastaveniam pasažierov. Je možné meniť aj veľkosť svetelného kužeľa a zároveň je k dispozícií veľký rozsah nastavenia medzi pracovným a uvoľňujúcim salónovým svetlom. Zadní pasažieri ocenia nastavenie operadiel, ktoré je možné natavovať do uhla maximálne 43,5 stupňa. Pri najstrmšom nastavení 19 stupňov sa vytvorí priestor na oddych a relax. O komfort sa stará aj masážna funkcia, ktorú po novom dopĺňa aj masážna funkcia opierky lýtka, či vyhrievanie ramien a šije na zadných sedadlách.

V novej triede S je použitá druhá generácia systému MBUX, ktorý je prepojený s rozličnými systémami a údajmi vozidla. Tie sa zobrazujú na piatich veľkých obrazovkách, ktoré sú sčasti vybavené OLED technológiou. Za príplatok je možné systém ovládať aj zo zadných sedadiel.

Dôraz na techniku a bezpečnosť.

Komfort jazdy zabezpečuje podvozok AIRMATIC s kontinuálne nastaveným tlmením ADS plus. Vodič má na výber niekoľko jazdných režimov. Špeciálne pre toto auto bol vytvorený režim MAYBACH, ktorý je zameraný na maximálny komfort jazdy. Plne aktívny podvozok s e-aktívnym ovládaním pohybu karosérie na základe 48 voltovej technológie a pomocou stereokamery sníma vozovku a vyhladzuje zvlnené prekážky. Systém ponúka aj dodatočnú ochranu pri bočnom náraze a funkciu nakláňania v zákrutách. O bezpečnosť sa stará plejáda asistenčným systémov, ktoré reagujú na možné nebezpečenstvo a zmierňujú následky závažných kolízií. Maybach je vybavený osemnástimi airbagmi. Za pozornosť stojí čelný airbag v zadnej časti vozidla, vďaka ktorému dochádza k eliminovaniu nárazov hlavy pri čelných zrážkach.

 

Mercedes Maybach triedy S novej generácie predstavuje najvyššiu mieru luxusu. Dokazuje to svojím vzhľadom, použitými technológiami, exkluzívnymi materiálmi a do najmenších detailov spracovaný každý centimeter vozidla. Ide o hodného nástupcu predchádzajúcej generácie, ktorý predstavuje konkurenta pre najluxusnejšie značky sveta akými sú Rolls Royce a Bentley. Predaj je naplánovaný na jar roka 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPrichádza Genesis GV-70, stredne veľké SUV. Zatieni nemeckú trojku?
Nasledujúci článokHybrid Ford Kuga prichádza na slovenský trh, koľko za ňu dáte?