Updatnutá Tesla Model S ukazuje svetu detaily obnoveného interiéru a ľahkú retuš zvonku. Podobné prvky vozidla sa premietli aj do Modelu X.

Inovovaná Tesla model S odhaľuje ďalšie detaily. Zvonku sa toho na prvý pohľad moc nezmení, ale po interiérovej stránke sa jedná o úplne iné auto. Model S má nový 17“ infotainment, ktorý je aktuálne usporiadaný vertikálne a bude možnosť ho natáčať aj do strán. Rozlíšenie (doslova) monitora je 2200 x 1300 pixelov. Má lepšie odozvu na úkony a takisto jasnejšie farby.

Displej si však všimnete až na druhý pohľad. Prím nového interiéru hrá nový volant, ktorý sa tak trochu podobá na ten, ktorý si určite všetci dobre pamätajú zo seriálu K.I.T.T. alebo Knight Rider. Keď to však zoberieme z pohľadu automobilky, až o taký prevratný čin nejde, nakoľko podobný volant bol ukázaný už pri koncepte Roadster. Len tak pomimo – o tomto vozidle by sme sa takisto tento rok mali niečo nové dozvedieť.

Multifunkčný volant bude disponovať dotykovými smerovkami a takisto bude mať aj funkciu hlasového ovládania. Páčky pod volantom teda budete zháňať úplne zbytočne. Štandardom bude trojzónová klimatizácia a odvetrávané predné sedadlá. Pasažieri cestujúci na zadnom rade sedadiel budú mať v novom Modely S viac miesta a lakťovú opierku s možnosťou bezdrôtového nabíjania.

Technológie na prvom mieste

Takisto si nejde nevšimnúť obrovského displeja na konci stredového tunela pre zadný rad sedadiel. Pre deti sa zo zadného radu stáva úplný raj – tento displej bude mať možnosť na premietanie videohier na konzolách. Vozidlo bude disponovať takisto aj 22 reproduktormi s celkovým výkonom 960 wattov. Zovňajšok prešiel menšími dizajnovými úpravami a optimalizovanou aerodynamikou. Chýbať nebude ani funkcia autopilot.

Ponuka bude začínať modelom Tesla Model S Long Range s odhadovaným dojazdom na jedno na 633 kilometrov. Akcelerácia z pokoja na 100 km/h bude v priebehu 3,2 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na 250 km/h. Cena tohto modelu začína tesne pod hranicou 100.000 eur.

Dlho očakávaná verzia Plaid s výkonom až 1.020 koní prúdiacich z troch elektromotorov prejde na jedno nabitie až 628 kilometrov. Pokiaľ máte záujem o takéto vozidlo, pripravte si cca 132 tisíc eur. Vrcholná verzia Model S Plaid+ s maximálnym výkonom 1.100 koní a maximálnou rýchlosťou 320 km/h a dojazdom 840 kilometrov bude v prepočte stáť okolo 150.000 €. Výroba sa začne v prvom štvrťroku tohto roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotortrend.com
Predchádzajúci článokBMW M5 CS je ako výbuch sopky
Nasledujúci článokOtvorili nový úsek diaľnice D1 pri Žiline, súčasťou sú až dva tunely. Višňové medzi nimi nie je!