Aristokratická automobilka McLaren pomaličky odkrýva pár detailov ohľadne pripravovaného modelu Artura. Pôjde o plug-in hybrid s dostatočným dojazdom.

Ku kompletnému odhaleniu nového McLarenu Artura síce dôjde už o pár dní, konkrétne 16.2., no automobilka nezaháľa v pomalom odhaľovaní zaujímavých detailov. Poslednou sériou snímkou prezrádza siluetu, tvary zadných a predných svetiel a takisto agresívny nárazník s veľmi výrazným difúzorom.

Novinka dostane už štandardne „lambo doors“ a na zadnom nárazníku medzi koncovkami výfukov bude logo McLaren Artura. Hliníkové disky pripomínajú písmeno V. Za nimi nájdeme mohutné brzdové strmene s nápisom britskej automobilky. Chýbať samozrejme nebude ani plne digitálny prístrojový štít.

Zrejme najzaujímavejšou veličinou je dojazd tohto vozidla na čistú elektriku. Pri nabití vozidla na 99% by sme sa mali hýbať v na čísle 20 míľ, čiže necelých 35 kilometrov. Zaujímavosťou je taktiež aj údaj už prejdenej vzdialenosti. Testovací model má už 26.457 míľ, teda 42.500 kilometrov. Vcelku dosť na pred-produkčný model. Aspoň vieme, že to bude stáť za to.

Vo videu sa objavuje aj záber na motor a zrejme pôjde o novo vyvinutú V6-tku, ktorej bude dopomáhať elektromotor. Zatiaľ však nepoznáme presné špecifikácie ani jednej z pohonných jednotiek. No keď sa ohliadneme za tým, aké vozidlá automobilka produkuje, tak systémový výkon by sa mohol pohybovať na úrovni 600 koní.

McLaren Artura bude vôbec prvým sériovým hybridným vozidlom britskej automobilky. Väčšina z Vás si určite spomína na model P1, no toto vozidlo bolo vyrobené iba v limitovanom počte. Za upriamenie pozornosti určite stojí kompletne nová celo-karbónová platforma MCLA, ktorá zaručuje nízku hmotnosť a vysokú tuhosť.

McLaren Artura tak bude určite zaujímavým modelom, otázkou znie, kedy sa reálne dostane aj k svojim majiteľom. Ako bolo spomenuté vyššie, predstavenia sa dočkáme budúci týždeň, no príjem objednávok bude zahájený až v priebehu tohto roka.

McLaren Artura - Coming 17 February 2021

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJthedrive.com
Predchádzajúci článokBugatti Centodieci má konečne prvý testovací prototyp
Nasledujúci článokČo prinesie technológia 5G do automobilového sveta?