Domov Elektromobilita Prichádza dynamická a športová ŠKODA ENYAQ Sportline IV

Prichádza dynamická a športová ŠKODA ENYAQ Sportline IV

Prichádza Škoda ENYAQ Sportline iV. Športový dizajn a dynamika sa spojili. Škoda predstavila svoj nový model a my si o ňom povieme niečo viac.

Škoda ENYAQ Sportline prichádza na trh a verní fanúšikovia značky Škoda už dobre vedia, čo od svojej obľúbenej značky môžu očakávať.

Niečo o vzhľade

S modelom Sportline je spojený športový dizajn a dynamické prvky, ktoré jednoznačne prospievajú vizuálnemu prejavu auta. Už teraz sebavedomý vzhľad vozidla je podporený čiernymi lakovanými prvkami karosérie, veľkými kolesami z ľahkej zliatiny, ale aj zníženým podvozkom. Interiér vozidla tiež vo variante Sportline nezostane nedotknutý. O unikátnosť vozidiel Sportline sa už tradične starajú športové sedadlá s lepším bočným vedením a integrovanými opierkami hlavy, trojramenný športový multifunkčný volant a lišty v dekore Carbon.

ŠKODA ENYAQ Sportline iV
Motorizácia a dojazd

ŠKODA ENYAQ Sportline dostala do portfólia motorov 3 výkonové varianty pohonných jednotiek. Základnou verziou ENYAQ Sportline bude verzia iV60 s výkonom 132 kW, pohonom zadných kolies a kapacitou batérie 62 kWh, ktorá umožní celkový dojazd viac ako 400 km v režime WLTP. Pohon zadných kolies bude spoločným znakom aj druhej výkonovej varianty s označením ENYAQ iV80, ktorá disponuje výkonom 150 kW a kapacitou až 85 kwH. Dojazd v režime WLTP je až 527 km. Treťou a najvýkonnejšou verziou bude model s označením ENYAQ iV 80x s výkonom až 195 kW. Táto pohonná jednotka bude doplnená do ponuky neskôr v priebehu tohto roku a prinesie so sebou sústavu dvoch elektromotorov, pohon všetkých štyroch kolies a dojazd 501 km v režime WLTP.

 Jazdné vlastnosti 

Vylepšené jazdné vlastnosti novej ŠKODY ENYAQ Sportline iV sú dosiahnuté prostredníctvom vysokého maximálneho krútiaceho momentu, ktorý je dostupný vďaka elektromotoru a odozva na plynový pedál je prakticky okamžitá. Pohon zadnej, respektíve oboch náprav taktiež prispieva k zlepšeným jazdným vlastnostiam a má veľký vplyv na ovládateľnosť vozidla. Model Sportline je už v štandarde dodávaný so športovým podvozkom, kde predná náprava je oproti klasickej verzii ENYAQu znížená o 15 mm a zadná o 10 mm. Maximálna rýchlosť vozidla dosahuje 160 km/h. Škoda teda pre model Sportline priniesla okrem dizajnových prvkov aj funkčné prvky, ktoré majú za cieľ zlepšenie stability a ovládateľnosti vozidla.

Model ŠKODA ENYAQ Sportline iV sa rovnako ako štandardná verzia ENYAQ iV bude vyrábať v hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavy. Unikátnosť tohto modelu podčiarkuje fakt, že ide o jediné vozidlo na báze koncernovej platformy MEB, ktoré sa v Európe vyrába mimo územia Nemecka.

Dynamický dizajn, športové tvary a nové technológie

Toto robustné vozidlo vďaka mnohým prvkom v čiernom lesklom laku zanecháva oveľa dynamickejší dojem. Medzi najvýraznejšie prvky patrí výrazná maska chladiča, lišty bočných okien, difúzor zadného nárazníka, strešný nosič a nápis ŠKODA na zadných piatych dverách vozidla. Neodmysliteľnou súčasťou je plaketka s nápisom SPORTLINE na predných blatníkoch. Dynamiku a športové ladenie vozidla zvýrazňujú veľké, leštené, 20 palcové disky z ľahkej zliatiny Betria.
Model ENYAQ Sportline iV je už v štandarde vybavený Matrix-LED hlavnými svetlometmi, ktoré majú v module diaľkových svetiel 24 nezávisle ovládaných LED diód. Inteligentné svetlá spolupracujú so zabudovanou kamerou v čelnom skle vozidla, ktorá dokáže vyhodnotiť situáciu a rozpoznať vozidlá, osoby a objekty s reflexnými prvkami a zabezpečiť, aby neboli oslnené.

ŠKODA ENYAQ Sportline iV
Špecifický dizajn interiéru pre variant SPORTLINE

Mladoboleslavskí dizajnéri sa rozhodli odlíšiť dizajn interiéru od štandardného ENYAQu a pre model Sportline si pripravili vlastný dizajn. Strop a poťahy v interiéri sú prevažne v čiernej farbe a vzhľad interiéru je doplnený dekoračnými lištami Carbon vo výplni dverí a na prístrojovej doske. Poťah prístrojovej dosky je zo syntetickej kože a je prešitý šedými švami.

Neodmysliteľnou súčasťou modelu Sportline sú aj exkluzívne, čierne športové sedadlá s dobrým bočným vedením a integrovanou opierkou hlavy. Vozidlo je vybavené aj športovým trojramenným multifunkčným volantom, ktorým je možné ovládať a nastavovať rozličné funkcie vozidla. Dizajn je podčiarknutý športovo ladeným vzhľadom pedálov.

ŠKODA ENYAQ Sportline iV je dôkazom toho, že automobilka neustále pracuje na svojich modeloch a aj tentokrát ponúka svojim zákazníkom zaujímavý a progresívny model.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJŠKODA AUTO Slovensko
Predchádzajúci článokDartz FreZe Nikrob: Tento elektromobil stojí asi toľko čo MacBook, predáva sa aj v EU!
Nasledujúci článokRoush Performance predstavuje Mustang s extrémnym výkonom