Domov News Nový hráč v prémiovom segmente? Kia K8!

Nový hráč v prémiovom segmente? Kia K8!

Zdroj: web

Automobilka Kia nedávno predstavila nové logo a v týchto dňoch predstavila úplne prvý model, ktorý ukazuje nové, dizajnové smerovanie značky a orientáciu na prémiový segment.

Kia K8 tak znie meno nového modelu, ktorý nahrádza predchodcu K7, ktorý bol na niektorých svetových trhoch predávaný pod menom Cadenza. Model K7 sme si predstavili nedávno v článku. Ide o model strednej triedy, ktorý svojou dĺžkou atakoval hranicu piatich metrov.

Zdroj: web
Nový dizajn inšpirovaný jachtami.

Už na prvý pohľad je jasný dizajnový prerod automobilky aj keď hlavný prvok bol vo svojej podstate zachovaný. Hovoríme o prednej maske v tvare povestného tigrieho nosa, ktorý je po novom oveľa väčší. Chýba aj rám masky a tak teraz plynule prechádza do plechov karosérie. Nová je tiež výplň masky, ktorá má diamantový tvar. Vzadu je novinka prepojená po celej šírke koncovými svetlami a strecha klesá pod uhlom, aký je typickejší pre coupé karosérie. Podľa šéf dizajnéra Karima Habiba sa prvky karosérie inšpirovali svetom jácht. Interiér zatiaľ zostáva pod rúškom tajomstva, no automobilka sľubuje najmodernejšiu výbavu a spracovanie na prémiovej úrovni.

Zdroj: web
Nová vlajková loď? 

Oproti predchodcovi novinka mierne narástla a prekročila dĺžku magických piatich metrov a to konkrétne na hodnotu 5015 milimetrov. Je teda možné, že Kia modelom K8 nahradí aktuálnu 5,1 metra dlhú vlajkovú loď pod menom K9, ktorá bola predstavená pred troma rokmi. Taktiež do úvahy pripadá aj možnosť, že nahradí model Stinger. Ten prešiel nedávno faceliftom a zákulisné správy hovoria o tom, nástupca Stingeru nepríde. Bolo by však zvláštne ak by Kia mala v tomto segmente tak bohaté zastúpenie vozidiel. Možnosť nahradenia aktuálnych modelov sa tak javí ako logický krok.

Zdroj: web
Spustenie predaja. 

Model ešte nebol oficiálne predstavený, no automobilka uvádza spustenie predaja ešte v druhom kvartály tohto roka. Informácie o pohonnom ústrojenstve a technických podrobnostiach nie sú taktiež známe. Predpokladáme, že vrchom ponuky bude podobne ako u predchodcu benzínový šesťválec. S najväčšou pravdepodobnosťou tento model neuvidíme na našich ani Európskych cestách, no ako náhradu za model Optima by sme ju brali všetkými desiatimi.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠtvorvalec ako AMG? Žiaľ bude tomu tak aj pri triede C
Nasledujúci článokScania testuje autonómne nákladné vozidlá v reálnej cestnej premávke