Domov News Mitsubishi ostáva v Európe, do roku 2023 prinesie dva nové modely, má...

Mitsubishi ostáva v Európe, do roku 2023 prinesie dva nové modely, má to ale háčik

Smutný scenár odchodu legendárnej Japonskej automobilky Mitsubishi z európskeho kontinentu sa nenaplní. Značka ostáva aj s novými ambíciami, prevziať dva modely Renaultu. Dočkáme sa teda prekapotovaného Renaultu Kadjar?

Správa o odchode automobilky z Európy, respektíve neuvádzaniu nových modelov, prišla nečakane pred rokom. Spôsobila obrovský rozruch najmä na strane dílerskej siete, čo v konečnom dôsledku spôsobilo príchod faceliftovanej verzie modelu Eclipse Cross. Jej príchod na starý kontinent už nebol v pláne, podaril sa tak malý zázrak. Zároveň sa ukázalo že situácia nie je úplne odpísaná, vzhľadom na fakt že len samotný dealeri dokázali vyvinúť dostatočný tlak na zmenu.

Za celým problémom je ale vnútropolitický boj v aliancií Renault-Nissan-Mitsubishi. Celé to chvíľu vyzeralo ako keby Renault a Nissan len využili technológiu Mitsubishi a následne sa snažili automobilku potopiť. Oficiálne išlo o rozdelenie polí pôsobnosti v rámci celého sveta. Všetko je však prepojené ešte viac než by sa mohlo zdať. Objavili sa aj špekulácie o snahe Francúzskej vlády udržať pracovné miesta v závodoch Renault, nasadením výroby modelov Mitsubishi. Čo vôbec nie je prekvapivá správa, keďže francúzska vláda vlastní 15% skupiny Renault, ktorá je čiastočným vlastníkom Mitsubishi.

O budúcnosti Mitsubishi sa rozhodlo vo februári na schôdzi predstavenstva. Podľa informácií bolo na stole niekoľko možností, vrátane spomínanej výroby modelov Mitsubishi vo francúzskych fabrikách. O výsledkoch dohody informuje oficiálna tlačová správa automobilky.

Renault Captur

Vedenie aliancie oznámilo, že Mitsubishi sa rozhodlo využiť dva existujúce modely Renault v Európe. Automobilka tieto modely predstaví v rámci svojej dílerskej siete na vybraných trhoch v Európe od roku 2023. O ktoré modely a trhy sa jedná, je stále predmetom diskusií. Dočkať by sme sa tak mohli napríklad modelu Kadjar so znakom Mitsubishi alebo iných, možno aj menších modelov.

Z vyjadrenia spoločnosti ďalej vyplýva, že aj naďalej trvá na stanovisku zastavenia vývoja modelov pre Európu a presunutia financií do ázijského regiónu. Rovnako, v roku 2023 ukončí Mitsubishi predaj svojich modelov v niektorých krajinách Európy. Na Slovensku sa už v tomto roku dočkáme novinky v podobe plug-in hybridného Eclipse Cross. V budúcnosti sa u nás môžu objaviť aj modely zo spoločnej spolupráce s Renaultom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-AMG GT 73 E-Performance: 800+ koní, no V12 nečakajte
Nasledujúci článokKia prichádza na trh s prvým elektrickým modelom EV6!