Domov News Ich revírom je diaľnica, ich tempo je vraždené! Ich názov je Diaľničná...

Ich revírom je diaľnica, ich tempo je vraždené! Ich názov je Diaľničná Patrola!

Vozidlo diaľničnej patroly

Národná Diaľničná Spoločnosť pred 6 rokmi uviedla do prevádzky bezplatnú asistenčnú službu pre motoristov. Diaľničná Patrola zasahuje po kompletnej diaľničnej sieti na celom Slovensku.

Počas celej doby fungovania Diaľničná Patrola odjazdila takmer 13 miliónov kilometrov a absolvovala 110 tisíc okruhov v rámci našich diaľnic. Motoristom pomohli opraviť viac ako 11 tisíc defektov a pomocnú ruku podávali aj pri viac ako 9 tisíc dopravných nehodách a požiaroch.

Jednoduché privolanie pomoci.

V dnešnej dobe, keď každý človek disponuje smartfónom, nemohla NDS zvoliť jednoduchšiu cestu. Na privolanie pomoci vám úplne postačí aplikácia v telefóne, Pomoc na diaľnici, kde k vám po stlačení jediného tlačidla bude vyslaná hliadka na základe GPS súradníc. Aplikácia vám poslúži aj pri plánovaní cesty, dokážete si pozrieť aktuálne situácie na cestách prostredníctvom kamier, rôzne dopravné obmedzenia, taktiež si môžete vyhľadať odpočívadlá ale aj nájsť tip na turistické atrakcie vo vašom okolí.

Mobilná aplikácia
Vozový park.

Odkedy bola Diaľničná Patrola spustená, ubehlo už šesť rokov. V súčasnosti majú majú k dispozícií 15 motorových vozidiel Diaľničnej Patroly. Vozidlá sú plne vybavené a pripravené na každú pomoc motoristom v núdzi. V autách majú k dispozícií prenosné dopravné značenie, hasiace prístroje, náradie a prostriedky na odstraňovanie ropných produktov. Pri zdravotných problémoch majú balíčky na poskytnutie prvej, predlekárskej pomoci. V nočných hodinách alebo za zníženej viditeľnosti majú dopravné kužele s LED osvetlením alebo LED pásy na zabezpečenie vozidla alebo prekážky. Sklamaní nemusia byť ani cudzojazyčný motoristi, pre tých má Diaľničná Patrola pripravené karty pomoci v 13 cudzích jazykoch.

Vozidlo diaľničnej patroly
LED banner

Popri tom, ako sa starajú o motoristov, udržiavajú v dobrej kondícií aj vozovky, 730 km diaľnic a rýchlostných ciest a im príslušné odpočívadlá. Nestarajú sa tak len o bezpečnosť na cestách ale aj o čistotu a kultivovanosť.

Obrovské ďakujeme.

Za tieto služby si nielen ľudia vykonávajúci túto prácu, ale aj samotná NDS zaslúži vďaku. Služba Diaľničná Patrola je dostupná nonstop, 365 dní v roku a 24 hodín denne bezplatne. Rozhodne to nie je ľahká práca a preto si zaslúžia naše uznanie a poďakovanie. A to nielen v dobe 6-tych narodenín.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJndsas.sk
Predchádzajúci článokVolkswagen prichádza s modelom Talagon. U nás sa tohto obrovského SUV nedočkáme!
Nasledujúci článokTEST Peugeot e-208 mestský elektromobil očami ženy