Domov News Cupra prichádza s prekvapením pre majetných fanúšikov modelu Formentor

Cupra prichádza s prekvapením pre majetných fanúšikov modelu Formentor

Cupra vyrába aj jachty

Španielska automobilka Cupra prichádza s prekvapením. Meno Formentor prepožičala aj luxusnej jachte.

Španielska automobilka Cupra, ktorá vznikla odvodením športových modelov sesterského SEATu, trafila s modelom Formentor klinec po hlavičke. Ide zároveň o prvý automobil, ktorý vznikol výhradne v dielni Cupry. Skvelo vyzerajúce auto, s veľmi dobrým pohonom, ktoré navyše dobre jazdí. Automobilka sa preto rozhodla prepožičať meno aj inému projektu. No tentokrát to nebude automobil.

Luxusná jachta inšpirovaná Cuprou

Správne, tentokrát sa zo súše presunieme do vody. Konkrétne ide o plavidlo, ktorému hovoria De Antonio Yachts D28 Formentor. Ako už napovedá samotný názov, na svedomí ju má spolupráca s barcelonskou spoločnosťou De Antonio Yachts.

Zatiaľ síce ide len o koncept, no obe spoločnosti sa nechali počuť, že rátajú so sériovou výrobou. Tá má byť limitovanou edíciou už existujúcej jachty D28. Odlišovať ju majú farby a materiály, ktoré sú charakteristické pre značku Cupra. S predajom sa počíta dokonca už koncom tohto roka.

Čísla z ríše divov

Jachta je dlhá celkovo 8 metrov (teda 7,99 metra, aby sme boli presní) a poskytuje výkon na úrovni 294 kW (400 koní), pričom dosiahne maximálnu rýchlosť 40 uzlov, čo je v prepočte približne 74 kilometrov za hodinu.

Paluba luxusnej jachty je rozdelená do viacerých “zón”: vpredu aj vzadu je nainštalované posedenie so stolíkmi, pričom súčasťou výbavy je aj kompletne vybavená kúpeľňa. Hoci by sa to na prvý pohľad nezdalo, plavidlo je údajne schopné pohodlne previesť až 10-člennú posádku.

Autá a jachty idú dokopy

Táto spolupráca zrejme nebude jedinou. Ako prezradil šéf Cupry, Wayne Griffiths, obe spoločnosti začínajú pracovať aj na ďalších veľkých projektoch. Jedným z nich je aj takzvaná “e-hybrid” jachta, ktorá má skĺbiť spaľovací motor a elektrický pohon.

Takáto spolupráca medzi automobilkou a spoločnosťou vyrábajúcou plavidlá nie je výnimočná. Za všetky projekty stojí za zmienku napríklad Speedboat s logom AMG, jachta od Lexusu či solárna jachta s elektromotorom z dielne Volkswagenu.

Introducing the De Antonio Yachts D28 Formentor - From the road to the sea

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto
Predchádzajúci článokBrabus 800 – ultrarýchly sedan, ktorý zatieni aj superšport
Nasledujúci článokNová Corvette C8 Stingray prichádza a prináša radikálnu zmenu !