Domov News Renault prichádza s elektromobilom MéganE. Platformu zdiela s Nissan Aryia

Renault prichádza s elektromobilom MéganE. Platformu zdiela s Nissan Aryia

Renault Mégane je známym coupé / sedanom / kombíkom. Po novom však Francúzi idú s trendom elektrifikácie a zvyšujú svoj dobre známy model.

Renault Mégane E-Tech Electric, teda po novom MéganE je názov nového elektrického crossoveru. Pôjde o súrodenca pripravovaného Nissanu Ariya. Francúzska automobilka však tento elektromobil ukázala zatiaľ len vo forme prototypu. Prvé testovacie vozidlá sa na cesty dostanú v priebehu tohto leta.

Novinka bude postavená na platforome CMF-EV a poznáme už aj zopár údajov. O pohon sa postará elektromotor o výkone 160 kW. Energia sa pre vozidlo bude čerpať z batérie o kapacite 60 kWh. Podľa najprísnejšej emisnej normy WLTP bude mať toto vozidlo dojazd 450 kilometrov. Počkajme si však na realitu. Výrazne pomôcť by mohla aerodynamika ako je tomu pri dlho očakávanom elektromobile Nissan Ariya. Tieto dve vozidlá budú mať spoločnú technológiu a aj karosárske prevedenie.

Novinka bude výhradne crossoverom, teda bude kombinovať SUV a hatchback. Predná časť má siluetu aktuálne ponúkaných francúzskych vozidiel a dominantou prednej kapoty bude výrazné logo. Ide o nový znak, na ktorý automobilka postupne prechádza. Toto logo sa takisto nachádza aj na netradičnej kamufláži od Renault Design. Pripravovaný elektromobil má veľmi blízko k minuloročnému konceptu Mégane eVision, pokiaľ sa na auto zahľadíme, prototyp je už z veľkej časti hotový.

Renault Mégane E-Tech Electric sa má predstaviť ešte tento rok a do predaja vstúpi v roku 2022. Ide tak aj o stratégiu francúzskej automobilky, ktorá do roku 2025 má v pláne prísť na trh so 14-timi novými modelmi. Mégane E-Tech Electric však nebude náhrada za aktuálny Mégane ale pôjde o doplnenie modelového radu automobilky.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJrenaultgroup.com
Predchádzajúci článokJedna karta na nabíjanie v celej Európe, Škoda predstavila Powerpass! Koľko bude stáť?
Nasledujúci článokBMW radu 4 Gran Coupé – trojdverovému extrovertovi pribudli ďalšie dvere