Domov News Maserati Granturismo príde v roku 2022 ako elektromobil !

Maserati Granturismo príde v roku 2022 ako elektromobil !

Granturismo 2022

Maserati zverejnilo prvé oficiálne obrázky svojho významného prvého elektrického automobilu. Legendárne kupé Granturismo druhej generácie príde na trh v roku 2022 a bude to poriadny kus auta.

Úmyselne obštrukčné uhly a silná kamufláž niečo málo prezradia. Je naozaj evidentné,  že si zachováva svoju signifikantnú elegantnú siluetu svojho predchodcu. Predovšetkým si však uchováva meno svojho predchodcu, ktoré by mohlo zaručiť úspech ďalšej generácie. Vyzerá to, že sa podobá na dlho očakávaný koncept Alfieri. Ten bol predstavený už v roku 2016. Ale zatiaľ tento koncept nebolo dopriate vidieť aj širokej verejnosti.

Zatiaľ iba ochutnávka, detaily až neskôr

Fotografie sú ďalšou ochutnávkou a pokračovaním malého “teaseru” z minulého roka. V ňom Maserati predstavilo zvuk svojho prvého elektrického hnacieho ústrojenstva. Toto ústrojenstvo bude montované do nástupcu modelu Granturismo a tak sa ani tento model nevyhne trendu elektrifikácie.

Technické detaily zostávajú zatiaľ nepotvrdené. Dá sa však očakávať, že elektrická náhrada za Granturismo ponúkne podstatne rýchlejšie zrýchlenie z 0 na 100 kilometrov za hodinu v porovnaní s jeho predchodcom s konvenčným spaľovacím benzínovým motorom.

Granturismo 2022

Maserati tvrdí, že sa snaží zabezpečiť, aby pohonná jednotka mala svoj „charakteristický zvuk, ktorý je už dnes jedinečným atribútom všetkých automobilov Maserati vybavených tradičnými spaľovacími motormi“. Zatiaľ nie je jasné, ako sa to dá dosiahnuť, ale je nepravdepodobné, že by firma umelo obnovovala hluk svojich motorov V6 alebo V8 a tak simulovala atmosféru spaľovacieho motoru prostredníctvom reproduktorov.

Testy sa odohrávajú v súkromí

Testovanie nového Maserati prebieha v súkromných zariadeniach a na okolitých cestách, čo znamená, že maskované prototypy budú pravdepodobne čoskoro viditeľné na verejnosti, čo poskytne ďalšie informácie o tom, čo môžete od nového modelu očakávať.

Tieto správy o modeli Granturismo nasledujú po septembrovom potvrdení výrobcu, že Maserati má vo veľkej miere upgradovať svoje výrobné zariadenie v Turíne. Chce taktiež zahájiť vlnu nových modelov a v poslednej dobe tomu nasvedčuje odhalenie mild hybridov Ghibli a Levante. Ani táto značka sa tak nebráni vlne elektrifikácie a čoskoro sa tak dočkáme aj vynoveného GT modelu Granturismo v čisto elektrickom prevedení. Otázkou však stále zostáva, ako unikátny zvuk modelov Maserati bude vsadený do čisto elektrického vozidla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCar
Predchádzajúci článokRed Bull Racing monopost F1 z Česka na Slovensko od hradu k hradu!
Nasledujúci článokNový Nissan Qashqai už klope na dvere. Pozrite sa ako to vyzerá v továrni.