Domov News Automobilka Porsche zmodernizovala model Macan! Upravený vzhľad, interiér či ponuka motorizácií!

Automobilka Porsche zmodernizovala model Macan! Upravený vzhľad, interiér či ponuka motorizácií!

Model Porsche Macan dodnes patrí medzi najpredávanejšie modely značky. Na trhu pôsobí už od roku 2014, práve prichádza ďalšia modernizácia. 

Každopádne súčasťou modernizácie sú dizajnové úpravy, ktoré sú decentné ako to je už známe pri Porsche. Prepracovaná predná časť a širšia karoséria dodáva Macanu modernejší a brutálnejší postoj. V štandarde sú dostupné 19-palcové kolesá a pre verziu Macan GTS dokonca 21-palcové. Základná výbava ponúka aj dynamické LED svetlomety.

V ponuke k modernizovanému Macanu sú tri motorizácie. Základný model Macan má pod kapotou 2.0-litrový štvorvalec s výkonom zvýšeným na 195 kw. O niečo ostrejšia verzia Macan S ponúka dvakrát preplňovaný motor 2.9 V6, ktorý môžeme poznať z verzie GTS, výkon však narástol na 280 kW, čo znamená o 20 kW viac ako doposiaľ. Vrcholová verzia Macan GTS disponuje výkonom 324 kW, tým sa vypracoval na úroveň vrcholového Turba, ktoré však v ponuke už nie je. Možnosť návratu s novou technikou nie je vylúčená.

Automobilka Porsche chce nájsť optimálnu kombináciu medzi pohodlím a jazdným výkonom. Macan dostal špeciálne nakalibrované aktívne zavesenie vďaka ktorému bude citlivejšia a presnejšia reakcia na danú situáciu počas jazdy. Základná verzia Macanu to má v ponuke za príplatok a pri ostrejšej verzii je to už štandardom. Keď už sme pri podvozku, tak práve Macan GTS už v štandarde disponuje športovým vzduchovým odpružením a 10 mm znížením podvozku. Vpredu sa zvýšila tuhosť o 10% a vzadu pevnosť o 15%.

Zmeny na palube

Samozrejme sa interiér taktiež posunul modernejším smerom. Hlavnou novinkou je nové ovládanie multimediálneho systému s 10,9-palcovou obrazovkou kde sa nahradili aj tlačidlá za dotykové plochy. To má dodávať interiéru čistejší dizajn. Môžeme si všimnúť aj nový volant z aktuálneho modelu 911 alebo tradičné analógové hodinky na palubnej dosky.

Ako bolo spomínané od roku 2014 pôsobenia Macanu na trhu sa predalo cez 600.000 exemplárov. 80% majiteľov Porsche sú nový a práve to hrá pre značku Porsche výnimočnú rolu. Vďaka úspechom chystá nemecká automobilka aj novú generáciu nuž bohužiaľ už s elektrickým pohonom. Plánuje sa na rok 2023 a však naďalej sa budú predávať aj vyššie spomínané motorizácie. Modernizovaný Macan je už dostupný a pripravený na objednávku, prvý majitelia sa ho dočkajú začiatkom októbra.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokVeľká Británia zakázala reklamu na BMW pre absurdný dôvod
Nasledujúci článokEverrati ponúka elektrifikovanú ďalšiu legendu.