Domov Elektromobilita Polestar chystá ofenzívu a vyhovie takmer každému

Polestar chystá ofenzívu a vyhovie takmer každému

Generálny riaditeľ spoločnosti Polestar Thomas Ingenlath potvrdil, že značka uvedie na trh tri nové elektrické autá v priebehu nasledujúcich troch rokov. Pričom podrobne uvedie názvy doposiaľ nevídaných elektrických SUV Polestar 4 a Polestar 5.

Prvým z trojice bude SUV s označením 3, ktorý bude debutovať budúci rok ako odpoveď švédskej značky na Tesla Model X a Audi e-tron. Podľa Ingenlathových komentárov k výzve investora bude Polestar 3 cenovo konkurovať Porsche Cayenne. Jeho cenovka bude tak zhruba 70 000 €.

V roku 2023 sa dočkáme nového modelu Polestar 4. Ingenlath zdôraznil, že tento nový elektromobil bude „športovým kupé-SUV“ umiestneným pod modelom 3. Bude súperiť s modelom ďalšej generácie Porsche Macan EV.

Model s číslom 5 príde trochu neskôr v roku 2024, pričom prvé kusy týchto vozidiel by sa mali na cestu dostať v roku 2025. Tento nízko posadený sedan bude súperiť s modelmi Tesla Model S a Porsche Taycan. Pričom sériová verzia sa vyvinie z konceptu sedanu Precept.

Ceny sa rôznia

Generálny riaditeľ spoločnosti uviedol, že v nasledujúcich troch rokoch uvidíme jedno auto ročne, čo nie je bežné vidieť z iných start-up EV spoločností. Tieto autá sú navrhnuté a pripravené na jazdu v každodennej premávke. Ingenlath ďalej načrtol ceny sortimentu spoločnosti. Zdôraznil, že model 1 definuje horný cenový bod značky, pričom model 2 predstavuje vstupný bod do sveta značky. Tieto vozidlá sa pohybujú v hornej hranici zhruba 160 000 € za model 1. 45 000 € zaplatíte za najdostupnejší variant 2.

Očakáva sa, že kupé-SUV Polestar 4 bude mať základ na rovnakej platforme ako Polestar 3. Platforma SPA 2 bola navrhnutá tak, aby vyhovovala sesterským spoločnostiam Volvo a stredne veľkým a vlajkovým vozidlám spoločnosti Polestar. Na označenie veľkostí vozidiel, ktoré môže platforma obsahovať, sa bude SPA2 používať aj na podporu verzií novej generácie modelu Volvo S60. Tento model je hlavným konkurentom BMW radu 3 a Volvo S90  konkurent BMW radu 5.

Dva motory a vysoké predajné čísla (zatiaľ iba odhady)

Rovnako ako Polestar 3, aj toto nové elektrické SUV pravdepodobne dostane dvojmotorové pohonné ústrojenstvo a dostatočne veľkú batériu, ktorá udrží maximálny dojazd približne 480 kilometrov.Financovanie nových modelov bude závisieť od novej dohody medzi spoločnosťou Volvo a materskou spoločnosťou Geely. Tá uvedie firmu verejne kótovanú na burze Nasdaq, pričom Volvo si ponechá 50 percent vlastníctva novej obchodovanej spoločnosti s názvom Polestar Automotive Holding UK.

Túto firmu ocenili na 20 miliárd dolárov. V rámci novej obchodnej štruktúry bude spoločnosť plánovať agresívnu stratégiu na zvýšenie globálneho predaja. Z približne 10 000 automobilov ročne v súčasnosti smerujú ambície oveľa vyššie. Toto číslo by malo stúpnuť na 290 000 predaných vozidiel ročne do roku 2025. Polestar sa netají svojimi ambíciami a čas ukáže či bude môcť ašpirovať na úspech.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokLegenda má stále čo ponúknuť. Mercedes triedy G ešte nepovedal posledné slovo
Nasledujúci článokSTK vie niekedy vyčariť vrásky na tvári. Čo treba spraviť aby všetko prebehlo bez problémov??