Domov News Rodinné MPV majú stále niečo do seba. BMW predstavuje novú radu 2...

Rodinné MPV majú stále niečo do seba. BMW predstavuje novú radu 2 Active Tourer

Sekcia vozidiel s karosárskym prevedením MPV už takmer nie je na cestách ani vidieť. BMW však má na to iný pohľad a predstavuje 2 Active Tourer.

Bavorská automobilka BMW oficiálne predstavila svoju druhú generáciu rodinného MPV 2 Active Tourer. Pre väčšinu automobiliek je tento segment takpovediac mŕtvy a nie je pre nich dostatočný. BMW sa evidentne tejto výzvy nebojí. Novinka je inšpirovaná trendom SUV a v ponuke bude taktiež väčšia verzia, 2 Gran Tourer.

Revolúcia

Dizajnová stránka je zachovaná aktuálnym podpisom, čiže druhá generácia prechádza naozaj revolúciou. Predná maska je úplne nová, disponuje podobnými ľadvinkami ako model iX a zrejme aj vďaka nim vyzerá „dvojka“ o čosi príťažlivejšie a agresívnejšie. Vonkajšie spätné zrkadlá sú posunuté o pár centimetrov pre lepší výhľad z kabíny.

BMW radu 2 Active Tourer medzigeneračne aj narástlo. Je o 32 mm dlhšie (4.386 mm), o 24 mm (1.824 mm) širšie a 21 mm (1.576 mm) vyššie. Rázvor ostal nezmenený, 2.670 mm.

Veľkým prerodom prešiel aj interiér dvojky. BMW vsádza na novú koncepciu ovládania, ktoré zarytých fanúšikom zrejme sklame. BMW radu 2 Active Tourer prechádza na dotykové ovládania po vzore konkurencie. Prím v interiéri tak hrá 10,25“ dotykový centrálny displej a 10,7“ kontrolná obrazovka.

Praktické v každom smere

Nakoľko sa jedná o MPV, na praktickosť sa nezabudlo. Kabína je zväčšená a sedadlá budú komfortnejšie. Zadná lavica bude posuvná v rozsahu 13 centimetrov a v pomere 60:40. Objem batožinového priestoru závisí od motorizácie. Benzínový a dieselový agregát majú objem 470 litrov, plug-in hybrid je ochudobnený na 406 litrov.

Motorizácie

Pri predstavení BMW počíta s troma pohonnými jednotkami. Všetky budú spojené s novou generáciou dvojspojkovej sedemstupňovej prevodovky. Základ bude tvoriť 1,5-litrový trojvalec 218i s výkonom 100 kW. Benzínová paleta je doplnená o verziu 220i s výkonom 115 kW spolu so 48V elektromotorom s dodatkovým výkonom 14 kW. Mildhybridom je tiež štvorvalec 223i s výkonom 150 kW. Čo sa týka dieselového agregátu, tu do ponuky prichádza nový motor 218d s výkonom 110 kW.

V budúcom roku na trh majú prísť aj dva plug-in hybridy v kombinácií 1,5-litrového trojvalca s elektromotorom na zadnej náprave. Dojazd v meste sa odhaduje na 80 kilometrov. 225e xDrive bude disponovať výkonom 180 kW, verzia 230e xDrive až 240 kW.

BMW radu 2 Active Tourer ponúkne množstvo zaujímavých prvku už v základnej výbave, no samozrejme bude možné ju rozšíriť.  Samozrejmosťou bude adaptívny tempomat s funkciou stop&go, asistent nárazu zozadu, z boku, taktiež nebude chýbať parkovací asistent, ktorý bude môcť vyparkovať až 50 metrov. Navigáciu rozšíri virtuálna realita. Štartovať budeme zrejme na hodnote 30.000 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpress.bmwgroup.com
Predchádzajúci článokTotem GT Super: Takto vyzerá moderná reinkarnácia kultovej Alfy Romeo!
Nasledujúci článokSlováci majú vo voľbe jazdených vozidiel jasno. Komu patria prvé priečky?