Domov News Apple pracuje na aplikácií, ktorá dokáže detegovať nehodu a pomôže človeku v...

Apple pracuje na aplikácií, ktorá dokáže detegovať nehodu a pomôže človeku v núdzi

Smartfóny môžu čoskoro pri starších automobiloch suplovať moderné automatické volanie o pomoc. Niečo ako náhrada emergency e-call.

Mobilné telefóny majú v poslednom čase stále viac a viac funkcií o ktorých sa nám zrejme pred desiatimi rokmi ani len nesnívalo. Vďaka obrovskému spektru možností a jednotlivých senzorov sa dokážu starať o náš komfort ale aj o naše bezpečie. Po novom nám budú pomáhať aj za volantom. Práve o to sa snaží spoločnosť Apple.

Túto víziu pred istým časom predstavila spoločnosť OnStar, ktorá má za sebou taktiež aj aplikáciu Guardian. Tá dokáže vďaka senzorom v mobilnom zariadení identifikovať dopravnú nehodu a taktiež spojiť šoféra s operátorom, ktorý dokáže ihneď zavolať pomoc. Totožnú funkciu však aktuálne vyvíja americká spoločnosť Apple. Tá sa v danej dobe zameriava na bezpečnosť a zdravie svojich užívateľov.

The Wall Street Journal poskytol dokumenty, podľa ktorých spoločnosť Apple pripravuje v budúcom roku predstavenie takmer identickej funkcie, ktorá by mohla byť aplikovaná do smartfónov Apple iPhone, no taktiež aj v smart hodinkách Apple Watch. Nová funkcia, teda lepšie povedané novo pripravovaná aplikácia bude mať v sebe zakomponované pohybové senzory. Tie následne budú sledovať zmeny v zrýchlení, či pri prudkom zabrzdení. Ak systém vyhodnotí, že zmeny boli zapríčinené nehodou, automaticky bude schopná zavolať na linku 911 – čo je našou európskou obrodou 112.

Rozdiely

Tu je teda základný rozdiel medzi Apple a OnStar. OnStar sa bojí o to, že kvôli obavám bude extrémny nárast bezdôvodných volaní na tiesňovú linku. Kvôli tomu sa spoločnosť OnStar rozhodla, že aplikácia najskôr prepojí na daného poradcu, ktorý neskôr vyhodnotí situáciu, či sa naozaj jedná o človeka v núdzi.

Apple však tvrdí, že ich aplikácia bude dôkladne nakalibrovaná. Spoločnosť už má prvé krôčiky za sebou vďaka zberu anonymných dát od užívateľov Apple iPhone / Watch. Apple podľa informácií zhromaždila vyše 10 miliónov prípadov potencionálnych nehôd vozidiel, z toho 50 tisíc volalo na núdzovú linku. Daná aplikácia nadväzuje na detektor pádu v hodinkách Watch 4 series. Funkcia detekcie dopravných nehôd by sa v smartfónoch mohla objaviť už v budúcom roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJwsj.com
Predchádzajúci článokVolkswagen predstavil ďalšie SUV Coupe, je ním elektromobil I.D.5
Nasledujúci článokBMW prichádza o Head-up displej, dôvod je jasný. Ktorých modelov sa to týka?