Domov News Apple chce v aute cez CarPlay ovládať takmer všetko. Automobilky to odmietajú

Apple chce v aute cez CarPlay ovládať takmer všetko. Automobilky to odmietajú

Spoločnosť Apple spustila službu CarPlay v roku 2014 a platforma sa rýchlo stala veľmi populárnou. O pár rokov neskôr sa teda dočká aj nového vylepšenia. Čo všetko budeme môcť ovládať prostredníctvom služby?!

Cieľom nového projektu je rozšíriť dosah CarPlay vo vozidle. Podľa informácií sa v súčasnosti pracuje na takzvanom IronHeart, ktoré je stále v ranom štádiu vývoja. Nakoniec by si vyžiadalo spoluprácu od výrobcov automobilov. Táto nová aplikácia bude môcť využívať funkcie vo vozidle, ako je napríklad kúrenie, klimatizácia, vyhrievanie sedadiel a tachometer

IronHeart bude údajne založený na Apple CarPlay a však posunie možnosti platformy o level vyššie. Ak budú výrobcovia automobilov spolupracovať, bude mať technik prístup aj k rôznym senzorom, ktoré získavajú údaje o vnútornej a vonkajšej teplote, rýchlosti ventilátora a nastaveniach systému odmrazovača, audio systému a k mnohým ďalším. Ide v podstate o to, že prístup ku všetkým týmto ovládacím prvkom umožní spoločnosti Apple upgradovať CarPlay, ktoré dokáže ovládať prakticky všetky funkcie v aute. Tiež by mohli byť predstavené nové druhy aplikácií alebo vylepšenia existujúcich funkcií.

CarPlay

Hlavnou motiváciou projektu je, že mnohí používatelia sa sťažujú na to, že musia vypnúť CarPlay a následne sa vrátiť k informačnému systému vozidla. Až potom majú možnosť ovládať napríklad funkcie ako klimatizácia a vyhrievanie sedadiel. Na základe toho môžeme povedať, že nové vylepšenie bude mať zmysel a umožní používateľom jednoduchšie ovládanie. 

Jedným z kľúčových bodov, ktoré počas vývojového procesu vyžadujú väčšiu podporu, sú vzťahy spoločnosti Apple s výrobcami automobilov. U výrobcov je skôr nepravdepodobné, že by technologickému gigantu poskytli plný prístup ku kľúčovým funkciám. A však informácie zatiaľ nie sú celkom oficiálne a nie je jasný ani presný dátum príchodu nového projektu. 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLancia oznamuje návrat mena Delta. Bude však trochu iná, ako ju poznáme…
Nasledujúci článokMilovníci benzínu – zaostrite svoju pozornosť na Audi A4