Domov News BMW prichádza o Head-up displej, dôvod je jasný. Ktorých modelov sa to...

BMW prichádza o Head-up displej, dôvod je jasný. Ktorých modelov sa to týka?

Nedostatok čipov v automobilovom priemysle je stále horúcou témou. Automobilky po celom svete obmedzujú výrobu vozidiel. Tento problém sa nevyhol ani gigantovi z Mníchova BMW. 

Nedostatok akéhokoľvek komponentu v automobilovom priemysle môže byť obrovský problém. S nedostatkom čipov automobilky bojujú už istú dobu a ani teraz nesvitá na lepšie časy. Následkom tohto nedostatku sú zvýšený dopyt to skladových vozoch, nakoľko čakacie doby pri objednaní nového auta bývajú často krát veľmi dlhé. Z tohto dôvodu sa zvýšil aj dopyt po jazdených vozidlách, čím sa aj navyšujú ich ceny.

BMW 2 Active Tourer
Obrovské straty.

S poklesom predajov nových vozidiel automobilkám logicky klesajú aj tržby. Podľa americkej poradenskej spoločnosti AlixPartners sa celková strata v automobilovom priemysle vyšplhala až na závratných 179 miliárd eur. Na konci Januára, keď tento problém so súčiastkami začal, táto spoločnosť predpovedala stratu len 60,6 miliárd eur. Tento problém je nakoniec ešte väčší ako sa na začiatku predpokladalo.

BMW Head-up displej
Postihlo to aj BMW.

Problém s výpadkom čipov sa nevyhol ani takému gigantovi akým je automobilka BMW. Niektoré automobilky boli donútené obmedziť výrobu alebo odstrániť niektoré prvky výbavy zo svojich modelov. BMW bolo nútené z niektorých svojich modelov odstrániť Head-up dispej. Našťastie sa tento problém netýka všetkých modelov spoločnosti BMW.

BMW Head-up displej
Ktoré modely prišli o Head-up displej ?

O tento prvok výbavy, ktorý si naozaj obľúbilo veľké množstvo vodičov prišli hlavne nižšie modely značky. Podľa nemeckých cenníkov bol Head-up displej súčasťou príplatkového balíku, za ktorý ste si priplatili 3650 eur. Za tento balík si môžete stále pri konfigurácií svojho nového auta priplatiť, dostanete ho však bez už spomínaného Head-up displeja. Automobilka sa však aspoň znížila cenu tohto balíka na 2500 eur. Tieto zmeny sa týkajú všetkých menších modelov značky. Ak by ste napríklad chceli BMW radu 3 s týmto prvkom výbavy, musíte siahnuť po motorizáciach s označením M330i, M340d alebo 330e. Túto politiku BMW zvolilo pri modeloch radu 1,2,3,4 ale aj X3,X4 a dokonca aj Z4. Pre väčšie modely ako rad 5 alebo 7 je tento displej dostupný v každej motorizácií.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokApple pracuje na aplikácií, ktorá dokáže detegovať nehodu a pomôže človeku v núdzi
Nasledujúci článokPRVÁ JAZDA: BMW iX xDrive50, takto by mal vyzerať elektromobil dneška