Domov News Zbohom kombíkom dala nemecká automobilka Mercedes-Benz! Vieme aj presný dátum

Zbohom kombíkom dala nemecká automobilka Mercedes-Benz! Vieme aj presný dátum

Mercedes-Benz C-Klasse T-Modell, 2021, Spektralblau, Leder zweifarbig Nevagrau/Schwarz // Mercedes-Benz C-Class Estate, 2021, spectral blue, neva grey/black leather

Nemecký denník Automobilwoche sa zmienil, že Mercedes sa rozhodol skončiť s karosárskou verziou kombi od roku 2030. Celé ukončenie sa má začať v roku 2025 kedy automobilka prestane vyrábať model CLA Shooting Brake. 

Spomenuté CLA Shooting Brake by sa však malo dočkať faceliftu aktuálneho a teda posledného modelu. Trieda E sa ešte pravdepodobne budúci rok s novou generáciou dočká aj verzie kombi. Avšak ďalšia generácia, ktorá by mala prísť v roku 2030 už nebude disponovať verziou kombi. Nie je doposiaľ úplne jasné, či sa tým ukončí aj výroba verzie All-Terrain. Spomenutá bola aj Trieda C, ktorej nová generácia sa predstavila minulý rok. Tým pádom nasledujúca generácia už kombi prevedenie mať v ponuke nebude.

Klesajúci záujem kombíkov na trhu ako napríklad Čína a USA a miliardách investovaných do elektromobility už  naznačoval minulý rok šéf automobilky Markus Schäfer. Väčšina nadšencov značky vyhľadáva modely SUV a sedany, tých sa zatiaľ automobilka neplánuje vzdať. Taktiež mnoho elektromobilov od Mercedesu sú v prevedení SUV, crossover, sedan alebo prípadne kupé. Znamená to teda, že elektromobily od Mercedesu vo verzii kombi už bohužiaľ neuvidíme. V konkurencii sa napríklad Volvo nechystá skončiť s touto karosárskou verziou. Ako to bude v prípade nemeckých konkurentov Audi alebo BMW,  zatiaľ nie je jasné. Milovníci Mercedesu a zároveň jej kombi modelov, nenechajte si újst postupne posledné dostupné modely.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDo rodiny Peugeot pribudne nový elektrický model e-308. Ponúkne dojazd viac ako…
Nasledujúci článokTEST Kia ProCeed GT – facelift,ktorý je najmä o detailoch