Domov News Gordon Murray T.33 predstavuje svoj ďalší počin a znova iba v limitovanej...

Gordon Murray T.33 predstavuje svoj ďalší počin a znova iba v limitovanej sérií

Niektorí ho ospevujú, druhí s týmto vozidlom nie sú moc stotožnení. Výtvor je to naozaj krásny a dizajnom sa približujeme rokom 80-tym.

Gordon Murray pomaly ale isto napĺňa svoje sľuby a svetu predstavuje svoj druhý počin. GMA (Gordon Murray Automotive) T.33 je menším bratom modelu T.50. Tak ako tomu je u „svalovca“, aj pri Dávidovi je kapacitný limit daný na 100 kusov. Nevyrobí sa ani o jeden kus navyše, len aby sa zachovala exkluzivita týchto vozidiel. Ak máte o tento výnimočný počin záujem, pripravte si 1,37 milióna libier. Nejde tak naozaj o lacné vozidlo. Oproti T.50, ktorá vychádza na 2,3 milióna libier však hovoríme o lacnom súrodencovi.

Zaujímavosťou taktiež je, že spoločnosť GMA daný model popisuje ako vozidlo pre všetky trhy. Novinka tak bude homologizovaná pre každý jeden štát na svete. GMA taktiež tvrdí, že ak máte radi výstrednosť a túžite po niektorom z počinov od nich, tak práve T.33 je tým pravým orechovým. Auto má nový skelet z karbónu a hliníku, na ktorom je karbónová karoséria.

Klasika

Novinka T.33 síce nemá taký difúzor ako T.50, no jej aerodynamické vychytávky sú špecifické presne na tento model. Má samostatne navrhnuté prúdenie vzduchu pod vozidlom a taktiež aktívne zadné krídlo. Auto bude štandardne obuté na 19“ kolesách vpredu a 20“ kolesách vzadu. Samozrejme, spojenie so zemou zabezpečujú pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S.

Aktuálny trend interiérov je daný jasne. Veľké dotykové obrazovky a množstvo tlačidiel. GMA si však povedalo, že nie. Tu sú iba dva malé displeje, ktoré zobrazujú najdôležitejšie veci a parkovaciu kameru. Dojazd pri bežnej jazde je určený na 640 kilometrov.

Motor je totožný s tým, ktorý je v modely T.50 a teda Cosworth V12, no obmedzovač otáčok je daný na 11.100 ot./min. V najvyššom pásme dosahujete krútiaci moment 451 Nm a výkon 615 koní. Celkový výkon je daný na zadnú nápravu pomocou šesťstupňovej prevodovky.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautocar.co.uk
Predchádzajúci článokČipová kríza stále nie je zažehnaná. Ako dlho ešte bude trvať? Toto tvrdia odborníci…
Nasledujúci článokNasledujúci Nissan Micra bude elektromobil! Doraziť môže už v roku 2024