Domov News Prečo?! Táto otázka vám napadne pri pohľade do interiéru čínskeho modelu Yuan...

Prečo?! Táto otázka vám napadne pri pohľade do interiéru čínskeho modelu Yuan Plus

Čínska automobilka BYD (Build Your Dreams) predstavuje úplne nový elektromobil s označením Yuan Plus. Paradoxom je, že model vás zaujme hlavne v interiéri. Pýtate sa prečo ? My vám to vysvetlíme.

Automobilka BYD svojim modelom Yuan Plus zaznamenala vôbec svoj prvý elektrický model na platforme 3.0. Yuan Plus sa predáva od začiatku tohto roka a už teraz evidujú v automobilke viac ako 20 tísíc objednávok. Vozidlo meria 4 455 mm, má šírku 1 875 mm a výška dosahuje 1 615 mm. Rázvor kolies sa zastavil na hodnote 2 720 mm.

Yuan disponuje elektromotorom s maximálnym výkonom 150 kW a krútiacim momentum 330 Nm. K dispozícii sú na výber 2 kapacity batérii. Jedná zaručí dojazd 430 kilometrov a väčšia batéria zaručí až 510 kilometrov dojazdu. Ide teda o bežný elektromobil, ktorý by možno na prvý pohľad nemal čím zaujať. Zábava sa však začne keď nastúpite dnu.

Zábava začína v interiéri

Prvým, čo vám vbehne do pohľadu je vcelku obrovský, 15,6 palcový otočný displej infotainmentu. Interiér hľadal svoju inšpiráciu v fitness a hudbe. Pýtate sa ako sa môže interiér inšpirovať týmito dvoma odvetviami ? Odpoveď je prostá. Pod obrazovkou infotainmentu sa nachádzajú výduchy klimatizácie v tvare činky. Riadiaca páka má rovnaký štýl ako tyče v posilňovni a lakťová opierka výrazne pripomína bežiaci pás. Aby toho nebolo málo, palubnú dosku spracovali v štýle svalových vlákien.

Ak vám ešte nestačilo, pokračujeme. Vo dverách sa nachádzajú tri šnúrky, ktoré imitujú struny a každá z nich vydáva svoj vlastný tón. V už spomínanej lakťovej opierke sa nachádza mikrofón. Model Yuan Plus má funkciu karaoke. Takže na dlhých cestách si môžete spoločne s vašimi spolucestujúcimi zaspievať vaše obľúbené hity.

Ako to vysvetliť ?

Toto kombo je len veľmi ťažko definovateľné a len ťažko hľadať dôvody, prečo vlastne vzniklo. Na získanie pozornosti to samozrejme stačí. Určite však treba poznamenať aj rozdielnosť čínskeho trhu od zbytku sveta. Pre tento trh je dôležitejšie využitie digitálnych technológii viac ako jazdné vlastnosti vozidla. Tento model má ambície napredovať a rozširovať sa aj na ďalšie trhy. Je vám do spevu ?

The BYD Yuan PLUS (Atto 3) Is An Electric SUV With A Dragon Face And A Guitar

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV BMW i7 bude ticho ako v hrobe. Takto prebieha testovanie hluku, teda ticha…
Nasledujúci článokLegenda sa vracia!? Volkswagen možno prinesie naspäť svojho “chrobáka”