Domov News Rolls-Royce Cullinan by Delta 4×4: offroadový luxus pre bohatých dobrodruhov

Rolls-Royce Cullinan by Delta 4×4: offroadový luxus pre bohatých dobrodruhov

Rolls-Royce Cullinan je luxusné SUV, ktoré by vám asi neprišlo na um ako prvé, ak by ste si mali vybrať nejaké expedičné vozidlo do divokej prírody. Má však pohon 4×4, obrovskú karosériu. Takže s niekoľkými dobre urobenými úpravami by aj s posádkou mohol vedieť prežiť viac ako jednu noc mimo garáže.

Delta 4×4, nemecký špecialista na off-roadové príslušenstvo, dostal objednávku na úpravu Cullinanu od jedného nemenovaného zákazníka. Zákazník pochádza z… no, veď určite uhádnete odkiaľ. Chlapom z Delty sa však ich výsledok vlastnej práce páčil natoľko, že túto konkrétnu úpravu teraz ponúkajú aj pre ostatných majiteľov Cullinanu. Čo myslíte, koľko ich bude?

V prvom rade, Cullinan potreboval zvýšiť svetlú výšku.  Úpravou podvozka a použitím 20-palcových kolies s terénnymi 33-palcovými pneumatikami značky Mickey Thompson (jedna sada vraj stojí 15-tisíc eur) sa razom vodič pozerá z Cullinanu z výšky vyššej až o 15 cm. V tom momente museli ísť sériové nástavce blatníkov do koša a v Delte si museli nové navrhnúť sami.

Strecha sa po novom stala útočiskom špeciálne tvarovaného nosiča. Cullinan tak bude schopný prepraviť kanistre s palivom, zásoby jedla a pitia či dovolí inštalovať strešný stan. Systém chladenia chráni pred poškodením mohutný predný ochranný rám s integrovanými prídavnými svetlometmi značky PIAA. V púšti to síce pravdepodobné veľmi nie je, ale ak by pán majiteľ potreboval prebrodiť kaluž, rieku alebo oceán, v Delte mu pre každý prípad nachystali šnorchel. Ten tú tisíckami hodín prepracovanú kultivovanosť jazdy pošle do večných lovísk.

Všetky úpravy vyšli na celkovo 150-tisíc eur. Fajn autíčko do záverečnej scény nového Mad Maxu, ale ak chcete skutočné expedičné vozidlo, vyskúšajte si napríklad slovenskú úpravu Mitsubishi L200 s názvom Mountain Sherpa.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Mercedes – Maybach S680 by Virgil Abloh, je nádherná limitka pre vyvolených
Nasledujúci článokFord Mondeo u nás končí! Nahradí ho tento model