Domov News Najlacnejší Lexus prechádza modernizáciou. Ponúkne zaujímavé novinky

Najlacnejší Lexus prechádza modernizáciou. Ponúkne zaujímavé novinky

Najdostupnejší Lexus prechádza obnovou. Dostane nové funkcie, nový infotainment a tiež nové prvky výbavy.

Lexus UX sa prvý krát dostal na trh v roku 2019. Jedná sa o mestský crossover, ktorý tvorí základ ponuky japonskej automobilky, aj čo sa týka cenovej hladiny. Nejedná sa však o model, ktorý je tým najlepším čo dokáže automobilka ponúknuť, no za cenu 36.400 € dostanete pohon všetkých štyroch kolies a dvojlitrový motor s výkonom 171 koní.

Už v toto leto 2022 bude na trhu balík vylepšení, ktoré sa budú týkať prevažne infotainmentu a konektivity so smartfónmi. Príjemným bonusom bude taktiež pridanie novej výbavy s označením F Sport Design. Tieto zmeny sa budú týkať motorizácií s označením 250h a 200. Samotný Lexus UX je postavený na platforme určenej kompaktným crossoverom, GA-C. Táto platforma sa vyznačuje svojou tuhosťou a nízkym ťažiskom. Platforma ako taká tiež ponúka elektricky riadený pohon všetkých štyroch kolies.

Ako sme spomenuli, najväčšou zmenou prechádza zábavný infotainment s lepšou odozvou a pridanými funkciami. Podľa vybranej výbavy budete mať možnosť výberu medzi 8“ alebo 12“ obrazovkou. Ovládanie obrazovky pomocou dotykovej plochy je teraz nahradené plne dotykovou obrazovkou. Orientácia je na vodiča, čiže Lexus sľubuje jednoduchšie ovládanie.

Skôr dizajnová zmena

Infotainment je možné ovládať aj hlasom, po vzore „Hey, Mercedes!“ tu budeme mať „Hey, Lexus“. To bude po novom umožňovať jednoduchšie používanie hlasových príkazov na telefonovanie, využívanie audios

ystému, či klimatizácie. Systém je navrhnutý tak, aby dokázal rozoznať aj hlas pri hluku z okolia. Okrem dvojice USB-C konektorov však ostal zachovaný aj jeden USB-A konektor. Tam, kde bývala dotyková plocha na ovládanie infotainmentu je teraz ovládanie výhrevu predných sedadiel, prípadne nič. Všetko závisí od stupňa výbavy.

Do ponuky taktiež pribudla aj nová výbava F Sport Design. Odlišovať sa bude charakteristickými čiernymi mriežkami so vzorom písmena L. Rovnaký vzor je aj na hmlových svetlách a prídavných „zákrutových“. Nová výbava sa tiež odlíši 18“ kolesami.

Motory ostali nezmenené. Hybrid UX 250h využíva spaľovací motor s elektrickým motorom s výkonom 135 kW / 184 koní. UX 200 má pod kapotou štvorvalcový 2,0-litrový motor, no s výkonom 171 koní.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcaranddriver.com
Predchádzajúci článokPatentové snímky od Toyoty napovedajú vývoj nového športiaku
Nasledujúci článokMcLaren predstavuje unikátny model na počesť kráľovnej Alžbety II. Týmto je výnimočný