Domov News 4 jazdené autá do 3.000 eur, s ktorými si na okreskách užijete...

4 jazdené autá do 3.000 eur, s ktorými si na okreskách užijete najviac zábavy

Máte už po krk svojho daily car a obzeráte sa po nejakom víkendovom štvorkolesovom miláčikovi? Nebojte sa, na to, aby ste si dobre zajazdili, nemusíte obetovať ťažké tisíce. Tu sú štyri jazdené autá do 3-tisíc eur, ktoré vám opakovane na okreskách vyčaria úsmev na tvári.

Citroen C2 VTS

Je pravda, že Citroen C2 VTS na prvý pohľad nevyzerá ako auto, ktoré by ste chceli mať doma v garáži na víkendové šantenie, ale to ani žiadny športovejšie šmrncnutý Citroen od čias Saxa VTS. To bude dokonca o niečo zábavnejšie a rýchlejšie ako C2 VTS, ale úplne rozumieme tomu, že investovať do vyše 20-ročného auta nemá odvahu každý. Na dnešné pomery je však aj C2 VTS ten typ auta, akých veľa nenájdete a na sedadle vodiča vás toho naučí mnoho nového. Citroen potreboval homologizovať súťažný špeciál do juniorských majstrovstiev sveta v rely, takže vozidlo dostalo prepracovanú konštrukciu karosérie, vďaka ktorej sa na ceste správa ako dospelé auto, no zároveň je dostatočne ľahké (pohotovostná hmotnosť niečo cez 1 tonu) a bezpečné.

Špeciálne tlmiče, torzná tyč so stabilizátorom vzadu, riadenie so strmým prevodom a najmä krátky rázvor 2,3 metra vás dokonalo naučia, ako sa predokolka riadi plynom. Kolesá v rohoch karosérie, špeciálne ak sú obuté do kvalitných športových pneumatík, disponujú veľkou trakciou aj priľnavosťou, ktorá sa dá veľmi citlivo regulovať intenzitou tlaku na plynový pedál. Atmosférický štvorvalec s objemom 1,6 litra dosahuje najvyšší výkon 125 koní pri 6500 ot./min. a krútiaci moment 143 Nm. pri 3750 ot./min. Kľukový mechanizmus a blok motora pochádzajú z motoršportu, takže bez problémov vydrží permanentnú jazdu vo vysokých otáčkach. Tam je totiž potrebné motor neustále udržiavať a VTS potom vodiča odmení peknou dynamikou jazdy. Aj keď ich u nás veľa nejazdí, z času na čas nejaké VTS na predaj vybehne a na jeho kúpu vám bude 3-tisíc eur určite stačiť.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
Predchádzajúci článokTakto bude vyzerať nové SUV Torres od SsangYong. Nepripomína vám niečo?
Nasledujúci článokBentley Flying Spur S – športovejšie a hlučnejšie. Prvý krát aj ako hybrid