Domov News 4 jazdené autá do 3.000 eur, s ktorými si na okreskách užijete...

4 jazdené autá do 3.000 eur, s ktorými si na okreskách užijete najviac zábavy

Peugeot 406 Coupé 3,0 V6

Rozumiem, že malé hrkálky so štvorvalcami nemusia byť presne to pravé orechové. A tiež rozumiem, že nie každý potrebuje vyplavovať adrenalín vytáčaním motora k obmedzovaču a zákruty prechádzať na limite priľnavosti pneumatík. Krásne slovenské okresky si môžete vychutnávať aj v úplne inom štýle – v komfortnom kupé so šesťvalcovým motorom, ktorého rodokmeň je viac než honosný. Niektorí ľudia platia ťažké tisíce aj milióny eur na to, aby mohli jazdiť autami navrhnutými Pininfarinou, pritom nie všetci vedia, že toto slávne talianske dizajnové štúdio stojí za dizajnom Peugeotu 406 Coupé. Pre mnohých je toto auto najkrajším Peugeotom všetkých čias.

Coupé bolo okrem klasických benzínových aj naftových štvorvalcom dostupné aj s benzínovým vidlicovým šesťvalcom a keďže ide o poriadne staré auto (ale ešte stále to nie je young timer!), pokojne ho viete kúpiť do 3-tisíc eur. Nielen dizajn vznikol v Taliansku, Coupé sa tu dokonca aj vyrábalo. Ešte teraz niektorí jedinci výskajú nad bezrámovými dverami – Peugeot 406 Coupé ich mal už vtedy. Kožou čalúnené sedadlá sú extrémne pohodlné, do očí vám tiež padne mohutná hlavica radiacej páky. Potom to už je len typické plastové peklo – takže šup naštartovať motor a vyraziť na výlet.

Použitý hliníkový šesťvalec sa v menšej úprave objavil pod kapotou legendárneho Clia V6. 406 Coupé však s ním zďaleka nie je také zákerné. Potenciál motora, aj keď samotný výkon 210 koní na dnešné pomery nie je dych berúci, ďaleko presahuje možnosti podvozka, ktorý je naladený na húpavú, vyslovene komfortnú nôtu. Na spoločné víkendové romantické výlety vo dvojici s nádychom nostalgie by ste však ťažko hľadali lepšie auto.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
Predchádzajúci článokTakto bude vyzerať nové SUV Torres od SsangYong. Nepripomína vám niečo?
Nasledujúci článokBentley Flying Spur S – športovejšie a hlučnejšie. Prvý krát aj ako hybrid