Domov News Land Rover Defender 130: luxusný off-road pre 8 cestujúcich

Land Rover Defender 130: luxusný off-road pre 8 cestujúcich

Land Rover Defender 130

Portfólio modelu Defender by už malo byť kompletné. Land Rover predstavil verziu Defender 130, ktorá sa dokáže brodiť terénom s až 8 cestujúcimi na palube. 

Land Rover Defender vyrábaný v nitrianskom závode zatiaľ poznáme v dvoch verziách – ako trojdverový Defender 90 a päťdverový päťsedadlový Defender 110. Model Defender 130 má síce rovnako dlhý rázvor osí kolies ako variant 110, ale vďaka podstatne dlhšiemu zadnému previsu pohodlne odvezie ďalšiu trojicu pasažierov v treťom rade sedadiel. Celková dĺžka totiž narástla na 5358 milimetrov.

Priestor ako v osobnej dodávke

Land Rover pritom sľubuje rovnako dobré jazdné vlastnosti v teréne. Predný nájazdový uhol, prejazdový uhol aj schopnosť brodenia zostanú totožné ako v prípade Defenderu 110, úplne pochopiteľné je však o niečo nižší stupeň zadného nájazdového uhla. 28,5 stupňa by však vo väčšine prípadov malo stačiť tiež. Aj Defender 130 si zachová kryt rezervného kolesá na dverách batožinového priestoru.

Z Defenderu sa tak stane drsne vyzerajúca osobná dodávka, veď vnútorný priestor bude obrovský. Okrem toho, že miesta by malo byť na každom sedadle dostatok, tlačiť sa nebude ani batožina. Aj v prípade využitia tretieho radu sedadiel bude k dispozícii 389 litrov. Po sklopení sedadiel Defender 130 odvezie 1232 litrov nákladu a po sklopení sedadiel aj v druhom rade až 2291 litrov. Land Rover vám dá dokonca možnosť objednať si Defender 130 v päťmiestnom usporiadaní bez tretieho radu sedadiel, čím potom môžete využiť kufor veľký až 1329 litrov.

Osemvalec zatiaľ chýba

Cestovať v poslednom rade sedadiel určite nebude žiadne utrpenie. Land Rover cestujúcim nadelil vyhrievanie sedadiel, štvorzónovú klimatizáciu, USB-C nabíjacie sloty i strešné okno. Celkovo až 5 sedadiel môže mať zabudované úchyty ISOFIX na pripevnenie detskej sedačky.

Land Rover Defender 130 odštartuje predaj so štyrmi motorizáciami. Benzínové P300 a P400 aj naftové D250 a D300 sú doplnené o mild-hybridný systém. Všetky verzie budú štandardne vybavené vzduchovým podvozkom a 20-palcovými diskami kolies. O osemvalcovom motore i plug-in hybride automobilka zatiaľ mlčí. Na slovenské ceny si ešte musíme počkať.

Land Rover Defender 130

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VDOqkoDrPHA]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokEšte viac zmiešaný benzín E15 prichádza, je to dobrá alebo zlá správa?
Nasledujúci článokNové SUV Lexus RX: technologicky opäť nadupaný, prekvapením je preplňovaný hybrid