Domov Doprava Nemusíte ísť do Dubaja: Polícia Českej republiky si zaobstarala Ferrari.

Nemusíte ísť do Dubaja: Polícia Českej republiky si zaobstarala Ferrari.

zdroj: Polícia ČR

Nie toto nie je žiaden 1. Apríl. Našim susedom pribudol v Českej republike, do policajného vozového parku nezvyčajný kúsok…Ferrari F 142-458 Italia. Čítate správne, ako sa však k nemu dostali?

Do policajného zboru Českej republiky, oficiálne pribudlo nové vozidlo Ferrari F 142-458 Italia. Policajný zbor túto informáciu zverejnili to aj na oficiálnej facebookovej stránke. “Predtým slúžil zločincom trestnej činnosti, teraz bude chrániť české cesty.” píše sa na facebookovej stránke. Vozidlo bolo zabavené kriminálnou políciou. Len za minulý rok bolo políciou v Českej republike zabavených vyše 800 vozidiel, ktoré sú následne zaradené do služieb polície alebo predané. V minulosti bolo zaistených aj množstvo iných luxusných vozidiel, ktoré ale verejnosti nie sú známe, keďže ich využíva odbor kriminálnej polície na špecializovaných útvaroch.

zdroj: fb Magazín ProDriver CZ
Dopraváci závodníci

Nový policajný prírastok bude využívať dopravná polícia, bude zaradené do špeciálneho útvaru polície ČR s celoštátnou pôsobnosťou. Takže ho môžete stretnúť kdekoľvek. Okrem iného hlavnou náplňou práce tohto vozidla bude sledovanie a zabraňovanie nelegálnym cestným závodom, ktoré sa vo veľkom organizujú a presúvajú cez Českú republiku, či ako dohľad nad tuningovými zrazmi. V roku 2019 sa nelegálnych závodov uskutočnilo takmer 30.

zdroj: fb Magazín ProDriver CZ

Vozidlo malo najazdených iba niečo okolo 2000 kilometrov a bolo takmer 10 rokov odstavené. Polícia však musela vozidlo trochu upraviť a samotná úprava vyšla na 495 000 korún českých teda niečo okolo 20.000 eur. Policajné Ferrari museli dovybaviť kamerovým systémom, rádiostanicou či výstražnými svetlami. Rovnako tak bolo potrebné zmeniť farbu z pôvodnej červenej. Šoférovať toto auto budú vraj špeciálne vyškolení policajti.

Ferrari 458 Italia sa výrabalo v rokoch 2009 až 2015. Jedná sa o šuperšport s motorom uprostred a o posledný model tohto typu s atmosférickou V8. Výkon je 416 kW teda 565 koní a maximálka je 326 km/h. Nuž tomuto policajnému autu len tak hocikto neunikne. Bratom Čechom prajeme veľa šťastných kilometrov a veľa chytených “pirátov” a hádam to nedopadne tak nešťastne ako s BMW i8.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord promuje F-150 Raptor R hororovým videom. Jeho výkon je viac než diabolský
Nasledujúci článokŠesť automobiliek sa spojilo aby začali vyvíjať ekologickejšie palivo