Domov Lifestyle Majitelia Hyundai N zbystrite pozornosť. Jubilejný ročník Hyundai N-Track Day je za...

Majitelia Hyundai N zbystrite pozornosť. Jubilejný ročník Hyundai N-Track Day je za dverami.

Tento rok sa v septembri uskutoční jubilejný, piaty ročník N-Track Day na Slovakia Ringu, ktorý sa bude konať pod záštitou klubu NDrivers. Hlavným sponzorom podujatia je ako inak Hyundai Slovensko. Akcia sa uskutoční v nedeľu 18.9.2022. 

Zatiaľ čo v roku 2018 bol najpredávanejším hot-hatchom model i30N, tento rok je situácia iná. Za prvé štyri mesiace roka 2022 pribudlo na slovenských cestách ďalších 35 vozidiel z výkonného radu N od značky Hyundai. Najpredávanejším z trojice N modelov, ktoré Hyundai na Slovensku ponúka, je minuloročná novinka, kompaktný model i20 N, ktorý oslovil až 20 majiteľov. Z hot-hatch bestselleru i30 N sa predalo ku koncu apríla 14 kusov. 

Zopár čísel

Prvého tohtoročného majiteľa má aj ďalšia novinka minulého roka, ostrý crossover Kona N. Vyplýva to z údajov Zväzu automobilového priemyslu SR. Minuloročná novinka i20 N je po štyroch mesiacoch roka 2022 zatiaľ najpredávanejším členom rodiny N na Slovensku. Hyundai odovzdal majiteľom ku koncu apríla už 20 kusov tejto výkonnej verzie úspešného modelu i20. Najobľúbenejšou farbou kompaktného hatchbacku, ktorého motor 1,6 T-GDi ponúka výkon 150 kW (204 k), bola tradičná modrá Performance Blue. Vybrali si ju až traja zo štyroch majiteľov i20 N.

Najpredávanejší hot-hatch uplynulých rokov na Slovensku, model Hyundai i30 N, si v prvej tretine tohto roka prevzalo 14 majiteľov. Najobľúbenejším naďalej ostáva prevedenie v karosárskej verzii hatchback. Oslovilo celkovo 11 majiteľov. Zvyšní traja zákazníci dali prednosť štýlovému Fastbacku N. Aj pri i30 N sa v popredí záujmu drží belasá modrá Performance Blue, ktorej úspešne sekunduje sivá Shadow Grey. V roku 2022 prešiel i30 N modernizáciou, ktorá priniesla okrem niekoľkých dizajnových zmien a o 5 kW vyššieho výkonu aj možnosť voľby novej 8-stupňovej automatickej N DCT prevodovky. Ako táto opcia oslovila zákazníkov na Slovensku? Zo 14 kusov i30 N, ktoré boli slovenským majiteľom odovzdané do konca apríla tohto roka, presná polovica vozidiel disponovala 8-stupňovým automatom. Rovnaký počet vozidiel bolo vybavených 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Aký je teda program?

Ale vráťme sa späť k stretnutiu majiteľov Hyundai N. 

Okrem toho, že sa jedná o prvý (unikátny) ročník, ktorého dominantou budú rôzne N-vozidlá, (i20 N, i30 N, i30 N FL a Kona N), v rámci denného programu bude možné zmapovať priebeh akcie na týchto miestach/stanovištiach:

10:00 najvyššie parkovacie poschodie IKEA Bratislava (miesto stretnutia)

12:00 motokáry s personálom (Slovakia Ring)

12:00 centrum bezpečnej jazdy (Slovakia Ring)

16:00 okruhové jazdenie za účasti 2 inštruktorov (Slovakia Ring)

16:00 Race Taxi s Maťom Homolom (Slovakia Ring)

V rámci účasti očakávame 50-65 vozidiel N. Organizátori však dúfajú, že sa účasť z roka na rok bude zvyšovať. V rámci akcie sa budú organizovať súťaže o najrýchlejšie N, najkrajšie N a najrýchlejšia motokára. Ďalším lákadlom pre nielen nových účastníkov je informácia, že Hyundai vždy na okruh prinesie a predstaví nové N alebo N line modely. Stačí spomenúť chuťovku v podobe Veloster N (jediný v ČR, SR), ktorý bol dovezený import z USA. Ďalším faktom je, že na akciu chodí legendárny Maťo Homola. Tak neváhajte a príďte aj so svojím N-kom na Slovakia Ring a užite si úžasnú atmosféru tohto podujatia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutonómne vozidlá – Slovensko prijalo prvú legislatívu umožňujúcu ich jazdu v premávke
Nasledujúci článokNový McLaren za 450 eur? Žiadny problém…akurát vám príde v krabici od topánok