Domov News Austral prichádza na slovenský trh. Renault pýta za 1,3 l motor 30...

Austral prichádza na slovenský trh. Renault pýta za 1,3 l motor 30 tisíc

Renault Austral

Renault zverejnil slovenské ceny modelu Austral a spustil objednávky. Základná cena začína na sume 30.400 eur.

Nový Renault Austral nie je len nepriamym nástupcom modelu Kadjar, ale v blízkej budúcnosti budú jeho deriváty novodobou alternatívou k modelom Talisman, Koleos či Espace. Dizajn exteriéru aj interiéru 4,5 metra dlhého SUV nadväzuje na elektrický Mégane E-TECH. Na rozdiel od Méganu je Austral dostupný so spaľovacími motormi. Ako prvý sa začína predávať mild-hybridný benzínový štvorvalec 1,3 TCe s výkonom 140 alebo 160 koní, ktorý môže byť spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo s CVT prevodovkou.

Renault Austral cena

Slovenské ceny modelu Austral

Zákazník si môže vybrať zo 7 farieb karosérie vrátane špeciálnej matnej šedej Esprit Alpine. Renault Austral je dostupný na slovenskom trhu v štyroch verziách Techno a Iconic, pričom sú v ponuke aj špeciálne verzie Esprit Alpine. Cena Renaultu Austral začína od 30.400 € vo verzii Techno a 140-koňovým motorom. Ostatné vyššie stupne výbavy sú k dispozícii len so silnejším 160-koňovým motorom. Vo verzii Techno Esprit Alpine je Austral k dispozícii od 34.400 €. Verzia Iconic sa na Slovensku ponúka od 36.400 €. Najvyššia verzia modelu Austral je Iconic Esprit Alpine za 37.600 €.

Špecifikácie štyroch výbav

Medzi najdôležitejšie prvky základnej výbavy Techno patria napríklad LED adaptívne svetlomety, predné a zadné parkovacie senzory so zadnou kamerou, dvojzónová automatická klimatizácia, systém prepínania jazdných režimov multi-sense, multimediálny systém openR link s 12-palcovou dotykovou obrazovkou, navigáciou, službami Google a audiosystémom Arkamys s 8 reproduktormi, 12,3-palcový virtuálny kokpit či 19-palcové disky kolies z ľahkých zliatin.

Renault Austral cena

Výbava Techno Esprit Alpine prináša navyše predný nárazník s “F1 lištou” v sivej farbe, čierne ozdobné prvky karosérie, čalúnenie sedadiel v kombinácii látky a Alcantary s modrým prešívaním, volant potiahnutý kožou Nappa s prešívaním vo farbe francúzskej trikolóry, hliníkové pedále a 20-palcové disky kolies.

Vyššia výbava Iconic obsahuje napríklad adaptívny tempomat, systém sledovania mŕtveho uhla s aktívnou korekciou jazdnej dráhy, 360-stupňový kamerový systém, parkovací asistent, elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s masážnou funkciou, vyhrievanie volantu a predných sedadiel, elektricky ovládané veko batožinového priestoru alebo chrómované strešné lišty.

Renault Austral cena

Najvyššia výbava Iconic Esprit Alpine zahŕňa aktívny asistent vodiča pre jazdu na diaľniciach a v kolónach, elektricky nastaviteľné sedadlo spolujazdca a označenie esprit Alpine na prednom blatníku.

Full-hybridné motorizácie prídu na trh neskôr, ich ceny ešte zatiaľ nepoznáme.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElektromobily a zima? Toto by ste mali vedieť
Nasledujúci článokEmisné normy Euro 7 nikoho nepotešili, čiptuning skončí úplne